9 C
Linköping
söndag, oktober 2, 2022

Corona: Maxantalet på restauranger sänks – munskydd rekommenderas i kollektivtrafiken

Idag höll statsminister Stefan Löfven, vice statsminister Isabella Lövin, socialminister Lena Hallengren, utbildningsminister Anna Ekström samt Folkhälsomyndighetens generaldirektör Johan Carlson en digital pressträff.

Där meddelades att maxantalet som får äta i samma sällskap på restauranger sänks till fyra personer och att alkoholservering förbjuds från och med klockan 20.00. Max antal personer som besöker köpcentrum, större butiker, gym etc begränsas. Exakta antalet styrs av storleken på lokalen. Dom nya restriktionerna är ute på snabbremiss och förväntas börja gälla den 24 december.

Folkhälsomyndigheten uppdaterar nu också dom nationella riktlinjerna om munskydd i miljöer där det är svårt att hålla avstånd. Munskydd rekommenderas t.ex vid resor med kollektivtrafiken vid tider där många reser. I riktlinjerna ingår att trafikföretagen ska tillhandahålla munskydd att dela ut till resenärer som glömt att ta med sig.

Regeringen rekommenderar att kommuner, regioner och privata arbetsgivare ser till att all icke nödvändig personal arbetar hemifrån till och med 24 januari.

Läs mer om dom nya restriktionerna på krisinformation.se.

Föregående artikelRallare fick Lyrapris
Nästa artikelKvinna död i bostadsbrand

RELATERADE ARTIKLAR

Det finns nu gott om tider för vaccinering i Östergötland rapporter Region Östergötland på...
Folkhälsomyndigheten vill införa vaccinationsbevis för allmänna sammankomster och offentliga tillställningar inomhus med fler än...
Från och med idag, onsdagen den 29 september slopas deltagartaket för allmänna sammankomster, offentliga...

FÖLJ LKPG.NEWS

3,582FöljareGilla
81FöljareFölj
15FöljareFölj

VÄDRET I LINKÖPING

Linköping
lätt regn
9 ° C
9.7 °
8.7 °
94 %
2.6kmh
75 %
sön
10 °
mån
13 °
tis
15 °
ons
17 °
tor
15 °