9 C
Linköping
söndag, oktober 2, 2022

Här ska det byggas för studenterna

Att som studerande hitta en bostad i Linköping kan ibland vara lättare sagt än gjort. Därför planeras det för att bygga upp till drygt 1 500 nya studentlägenheter.

För att göra det lättare för universitetsstuderande att hitta bostad har Linköpings kommun satsat på att fler studentbostäder. Från 2010 fram till idag har cirka 865 nya studentlägenheter byggts runt om i Linköpings kommun och ytterligare cirka 300 studentbostäder kommer snart att börja byggas i Vallastaden.

Utöver dessa finns det också planer i tidiga stadier för ytterligare cirka 1 200 studentbostäder, bland annat i Gottfridsberg, Ryd, Västra Valla och Djurgården. Bland dessa ingår en plan för utökning med 150 studentbostäder vid Flamman i Gottfridsberg. Planen antogs av samhällsbyggnadsnämnden i oktober 2020 och kan börja byggas tidigast 2021.

– Linköpings kommun har ambitionen att vara en attraktiv studieort. Idag bor en majoritet av Linköpings studenter inte i studentbostäder, utan i andra boendeformer som till exempel hyresrätter, säger Simon Helmér, vd Studentbostäder i Linköping AB, som med sina cirka 4 200 bostäder är den aktör som äger flest studentbostäder i Linköping, i ett uttalande på kommunens hemsida.

Föregående artikelInbrott på restaurang
Nästa artikelNya satsningar på vården

RELATERADE ARTIKLAR

 Polisen kontaktades, under fredagens morgon, angående ett inbrott på ett bygge i Tannefors. En...

Inbrott på bygge

Polisen larmades, under måndagskvällen, till en byggarbetsplats i Valla, Linköping, med anledning av ett...
Nu har man hållit på och byggt det som ska bli Linköpings nya simhall...

FÖLJ LKPG.NEWS

3,582FöljareGilla
81FöljareFölj
15FöljareFölj

VÄDRET I LINKÖPING

Linköping
lätt regn
9 ° C
9.7 °
8.7 °
94 %
2.6kmh
75 %
sön
10 °
mån
13 °
tis
15 °
ons
17 °
tor
15 °