9 C
Linköping
söndag, oktober 2, 2022

Linköpingslistan registreras hos valmyndigheten

Michael Cocozza och den tilltänkta föreningen ”Ellen” vilar inte på hanen. Nu har man gått in till kommunen för att förklara fullmäktigegruppen formellt bildad. Samtidigt registreras den ideella förening hos skatteverket

. Domäner registreras och en hemsida med en se- adress är under produktion. Linköpingslistan kommer så småningom naturligtvis att registreras hos valmyndigheten för att kunna ställa upp i de kommande kommun och regionvalen.

Parallellt med detta praktiska arbete strömmar intresseanmälningar inför ett framtida medlemskap.

Cocozza har i och med brevet till kommunstyrelsen diariet bildat en ny fullmäktigegrupp under namnet Linköpingslistan(LL). Gruppen utgörs av två ordinarie mandat i kommunfullmäktige och en ersättare. Gruppen begär att få använda partibeteckningen LL i fullmäktige.

Vad gäller partistödet för de två mandat som anmäls vill man ha ersättningen utbetald från och med innevarande år LLs konto. Gruppen önskar även att från och med nästa år få ta del den politiska sekreterare resurs som tilldelats Liberalerna. Som skäl för denna önskan anges i brevet till kommunledningsförvaltningen

  • Vi har sedan november 2019 inte fått någon information via L:s Kommunalråd och vi har heller inte fått del av den resurs politisk sekreterare som L har.”

Lite mindre än två år återstår till nästa val och Ellen spiller ingen tid för att mobilisera Linköpingsbornas stöd för en ny politisk organisation med lokal förankring.

RELATERADE ARTIKLAR

Uppstickarpartiet Linköpingslistan har haft årsmöte och valde då ny ordförande och vice ordförande för...
Linköpingslistan, förkortat LL, är nu godkända hos Valmyndigheten. Om detta berättade man i ett...

Var ska bilen stå?

När byggföretagen Botrygg, Riksbyggen, JM och Skanska gav Novus i uppdrag att undersöka hur...

FÖLJ LKPG.NEWS

3,582FöljareGilla
81FöljareFölj
15FöljareFölj

VÄDRET I LINKÖPING

Linköping
lätt regn
9 ° C
9.7 °
8.7 °
94 %
2.6kmh
75 %
sön
10 °
mån
13 °
tis
15 °
ons
17 °
tor
15 °