-2.1 C
Linköping
torsdag, november 30, 2023

Vad tycker Linköpingsborna om…….?

Ny Novus undersökning ger överraskande svar

LkpgNews gav i början av oktober 2020 det välrenommerade analys- och undersökningsföretaget Novus i uppdrag att fråga en representativ grupp Linköpingsbor i åldersspannet 18 år och uppåt vad de anser om ett antal viktiga lokalpolitiska frågor samt vilken kommunpolitiker man har det största förtroendet för.

Novus ställde fem frågor som varit uppe på den kommunala dagordningen. Det genomfördes dessutom en förtroendemätning av tio kommunpolitiker från åtta olika partier.

Svaren som vi fick är både överraskande och även lite skrämmande när det gäller hur våra förtroendevalda hanterar väljarnas mandat och vilket lågt förtroende våra toppolitiker har i Linköping.

Vilken politiker har störst förtroende?

LkpgNews syfte med uppdraget till Novus är bland annat att få ett diskussionsunderlag kring vilken legitimitet/förtroende kommunpolitiker åtnjuter och hur pass väl förankrade de politiska besluten är hos Linköpingsborna.

Novus-frågorna handlade om kommunalskattehöjning, nya simhallens kostnader, parkeringsmöjligheter, uteserveringarna på torget och Linköpings investeringar i vindkraftverk i Värmland.

Dessa frågor har varit flitigt debatterade i kommunfullmäktige och på gator och torg varför svaren från Novus-undersökningen är intressanta, inte minst när det gäller vilken förankring våra politiker och partier har hos allmänheten.

LkpgNews kommer i ett antal artiklar följa upp Linköpingsbornas svar genom fördjupningar och egna intervjuer av både ”proffspolitiker” och väljare i kommunen.

Först ut i artikelserien blir den mycket intressanta förtroendemätningen som gjordes kring de tio kommunpolitikerna. Inom kort avslöjar vi vem som har det största förtroende bland politikerna i Linköping.

Han är kommunpolitikern som har störst förtroende

Föregående artikel
Nästa artikel

RELATERADE ARTIKLAR

Imorgon, fredag klockan 16 30 startar en ny utställning i Niclas G THALBergs lokaler...
Polisens regionledningscentral har hanterat ett 100-tal ärenden som rör Östergötlands län. Ett drygt tiotal...
Så har ännu ett kommunstyrelsemöte i Linköpings kommun hållit stängt för allmänheten. Vad hände...

FÖLJ LKPG.NEWS

3,582FöljareGilla
81FöljareFölj
16FöljareFölj

VÄDRET I LINKÖPING

Linköping
lätt snöfall
-2.1 ° C
-1.2 °
-2.5 °
96 %
4.6kmh
75 %
tor
-2 °
fre
-2 °
lör
-6 °
sön
-7 °
mån
-7 °