9.8 C
Linköping
fredag, oktober 23, 2020

Östgötsk storslam i yrkes-SM

I den gångna veckan avgjordes yrkes-SM i Linköping och när röken lagt sig avgick Östergötland med segern i båda grenarna. Vinnarna heter Emrik Gunnarsson och Daniel Kvist.

Emrik Gunnarsson blev bäste flygtekniker och får tävla i VM i Shanghai och Daniel Kvist vann i transportteknik. Om detta berättar Linköpings kommun på sin hemsida.

Tävlingarna i yrkes-SM har pågått under torsdagen och fredagen på parkeringen vid Anders Ljungstedts gymnasium. I ett tält hade en helikopter ställts upp och där fick de tävlande i flygteknik genomföra fem moment.

Vid sidan av tälten har de som tävlar i transportteknik gjort sina moment. De tävlande, totalt 14 personer, har gått i skolor spridda över Sverige. De har alla gått ut yrkesgymnasiet och en del har hunnit jobba ett eller ett par år.

Vinnaren i flygteknik Emrik Gunnarsson kommer från Viby utanför Mantorp. Han läste på Anders Ljungstedts gymnasium och jobbar nu på ett företag i Göteborg med att serva helikoptrar.

Årets yrkes-SM blev betydligt mindre än tänkt på grund av pandemin. Det skulle ha hållits i Helsingborg i våras, då med tävlande i cirka 50 yrken. Nu blev det endast två yrken och i Linköping istället. Arrangören är Transportfackens yrkes- och arbetsmiljönämnd och Anders Ljungstedts gymnasium stod som värd för tävlingarna.

På grund av pandemin är det oklart om VM i Shanghai ska hållas nästa år eller om det skjuts fram till 2022.

Yrkes-SM i Linköping

RELATERADE ARTIKLAR

Vid 19-tiden larmades räddningstjänst, ambulans och polis om en brand på Tröskaregatan i Linköping.  Personen...
Vid 18.30-tiden inkom larm om trafikolycka i Tallboda. Räddningstjänst, ambulans och polis skickades till...
En snigel som ursprungligen inte finns i den svenska naturen har nyligen påträffats i...

FÖLJ LKPG.NEWS

2,796FöljareGilla
61FöljareFölj
10FöljareFölj

VÄDRET I LINKÖPING

Linköping
lätt regn
9.8 ° C
10 °
9.4 °
93 %
3.6kmh
64 %
fre
10 °
lör
11 °
sön
12 °
mån
12 °
tis
9 °