9 C
Linköping
söndag, november 1, 2020

Nicklas Brännström samarbetar med världsstjärnor på soloplatta

Det är nog många i Linköping som känner igen Nicklas Brännström, extraordinär basist och musiker. Han är vad man skulle kunna säga, en riktigt Linköpingsprofil. Nu släpper han egenkomponerad musik på gammal hederlig  vinyl. 

Plattan heter “Circle of Silence” och kom ut härom dagen på vinyl. Något som varje sann musikfreak naturligtvis älskar.

– Den är på 180 gram vilket är klassiskt, säger Nicklas när vi möts för att prata om hans nya platta som precis landat på skivdiskarna. Den finns att köpa på Bengans skivbutik och deras butiker samt postorder eller så haffar man honom när man ser honom på stan.

– Musiken är instrumental, man kanske kan kalla det fusion, jazzrock eller kanske progrock. Det spelar kanske mindre roll för mig men då förstår man vad det handlar om, förklarar han och så går vi in på vilka som är med och spelar på plattan.

Frank Zappa

– På trummor har vi Morgan Ågren som spelat med storheter som Frank Zappa, Devin Townsend, King Crimson, Fläskkvartetten och många fler. På gitarr hittar vi Per Nilsson från Scar Symmetry, Kaipa och Meshuggah. Han har även mixat skivan, berättar Nicklas, som är väldigt glad att ha med så pass välkända  världsmusiker på sin platta.

– De bidrog verkligen till att alla sju stycken på plattan blev så bra. De var kreativa och påhittiga. Per kände jag lite sedan innan men Morgan hörde jag av mig till lite på chans och han sa ja, ler en glad basist.

Progrock

Nicklas Brännström har hörts och setts i många olika band men mest uppmärksammade är nog The Blank Page som innehåller medlemmar från både Ghost och Dead Soul.

lkpg.news önskar Nicklas lycka till med sitt helgjutna och mycket hörvärda album.

Här kan du lyssna på “Circle of silence”.

 

 

RELATERADE ARTIKLAR

Linköpings kommun har beslutat att ge ett tillskott på fem miljoner till...
DEN ANDLIGA ODLINGEN - vi skördar det vi sår Kultur och kulturutövande nedvärderas ofta när resurser...

Ghost får exportpris

Regeringens pris för utomordentliga insatser för svensk musikexport 2019  går till Linköpingsbandet Ghost.  Vinnaren av...

FÖLJ LKPG.NEWS

2,840FöljareGilla
61FöljareFölj
10FöljareFölj

VÄDRET I LINKÖPING

Linköping
mulet
9 ° C
9 °
8.9 °
93 %
5.1kmh
98 %
sön
12 °
mån
17 °
tis
11 °
ons
8 °
tor
8 °