12.7 C
Linköping
måndag, oktober 3, 2022

Nya utmaningen i coronatider – lkpg.news gick på konsert

Den rådande pandemin och vad den fört mer sig i form av olika påbud, regler och rekommendationer är verkligen en utmaning för publik, arrangörer och inte minst artister. Vi besökte under lördagskvällen Skylten och en spelning med The Hawkins.

Regnet kom ganska lagom i tid för att sluta när utmärkta The Hawkins intog scenen till tonerna av Queens ”We will rock you”. Bandet är bra, väldigt bra till och med. Medryckande melodier blandat med en enorm energi gör att bandet känns som ett ungt Foo Fighters (Dave Grohl, sångare i FF och trummis i Nirvana, spelade på Skylten en gång på 80-talet är väl värt att notera) korsat med ett mindre punkigt Hellacopters.

50 personer

Publikkapaciteten är 50 personer på den här typen av spelning. Arrangerande Kaj Sivervik på City to city berättar att den här spelningen med The Hawkins är den som sålt bäst av sommarens konserter nere på Skyltens innergård. Så bra att man fått köra dubbla gig.

– Den sena spelningen är slutsåld sedan länge och vi har plussat på med en matinéspelning nu på eftermiddagen. Den har inte sålt slut men inte långt ifrån, berättar han.

Visst ser det lite tomt ut men stämningen är god, det dansas, det sjungs med och framför allt så rockas det.

Ny platta

Bandet är spelsuget efter att inte spelat live på sex månader, de har en ny platta ute och de törstar efter att få framföra sina nya låtar.

Just i nuläget är det 50 personer som gäller på stående publik, sittande skulle kunna vara 500 med stora luckor mellan människor. En stor utmaning då en stor sal som tar runt 1 000 personer endast skulle rymma något hundratal personer. En utmaning så gott som någon.

– I oktober ska det komma nya riktlinjer och vi får hoppas på det bästa, avslutar Kaj Sivervik.

 

RELATERADE ARTIKLAR

Jonn O Nilsons stiftelse har till ändamål att bevilja bidrag till förskönande av staden...
John Holm debuterade redan 1972 och försvann sedan efter två ytterligare plattor. 1988 kom...
Lilla Cirkus Caféet på Platensgatan framstår på flera sätt som stans mest avslappande konsertställe...

FÖLJ LKPG.NEWS

3,582FöljareGilla
81FöljareFölj
15FöljareFölj

VÄDRET I LINKÖPING

Linköping
molnigt
12.7 ° C
13.3 °
12.2 °
79 %
4.6kmh
75 %
mån
12 °
tis
15 °
ons
15 °
tor
15 °
fre
14 °