18.2 C
Linköping
torsdag, juli 25, 2024

Skottdramat i Berga: Polisen söker cyklist

Efter gårdagens skottdrama i Berga där en 25-årig ung man sökts i huvudet, har polisen jobbat hårt. Nu söker man en cyklist som kan ha sett saker i samband med mordförsöket.

Det var klockan 21.17 på söndagskvällen som larmet om att en ung man var skjuten i huvudet i Berga Centrum. En massiv polisinsats tog sin början och polisen bestämde sig snart för brottsrubriceringen mordförsök. Nu söker polisen en cyklist som kan sitta inne med viktiga uppgifter om det inträffade.

– Cyklisten ska ha haft på sig en neongrön eller möjligen gul jacka och ett par mörka träningsbyxor samt en svart eller möjligen, grå cykelhjälm. Han ska ha färdats på Söderleden och tagit av ner mot Hejdegården, berättar Angelica Israelsson Silfver, presstalesperson hos polisen i Linköping. Hon betonar att cyklisten inte är misstänkt för något brott.

Inget brottsregister

Den skjutne mannen har inget brottsligt förflutet eller ha andra kopplingar till kriminella miljöer, berättar Angelica Israelsson Silfver vidare. Sedan vare sig vill eller kan hon säga mera om den skjutne 25-årigen mer än att han klarat sig med blotta förskräckelsen.

Polisen ber den eftersökta personen att ta kontakt med dem på 114 14.

RELATERADE ARTIKLAR

Polisen har hittills detta dygn hanterat ett 25-tal rutinärenden, huvudsakligen utan brottsmisstankar. Ingen har...
Polisen fick, under torsdagens förmiddag, samtal från Carlsundsutbildnings centrum i Motala om att en...

Medan du sov

Polisen i Östergötland har hanterat cirka 50 ärenden mellan klockan 22 och 06. Ingen...

FÖLJ LKPG.NEWS

3,582FöljareGilla
81FöljareFölj
16FöljareFölj

VÄDRET I LINKÖPING

Linköping
molnigt
18.2 ° C
20 °
17.2 °
84 %
4.6kmh
75 %
tor
22 °
fre
24 °
lör
20 °
sön
22 °
mån
22 °