Hästtransport i olycka på E4 – trafiken leds om

Foto: Arkiv

Polis, räddningstjänst och ambulans larmades till en trafikolycka i södergående riktning  på E4, vid trafikplats Västra (Tift) vid lunchtid under måndagen. Enligt larmet var det en olycka mellan flera fordon – en personbil, en lastbil samt en hästtransport – som inträffat. 

Polisen beskriver olyckan som som ganska omfattande. Vägen är totalt avstängd i södergående riktning förbi olycksplatsen, i norrgående riktning kan trafik eventuellt passera  men  i sådana fall är framkomligheten kraftigt reducerad.

Fem personer uppges ha drabbats i kollisionen, tre av dessa är förda till sjukhus.Oklart skadeläge i skrivande stund.

Räddningsarbetet fortsätter och flera poispatruller finns i anslutning till olycksplatsen. Totalt ska tre personer ha förts till sjukhus i ambulans. Polisen har inga uppgifter gällande skadeläget för dessa personer. Hästen ska dock inte ha klart sig enligt uppgifter i media.

All trafik i södergående riktning leds om via riksväg 34. I norrgåenrde riktning är ett körfält öppet för trafik förbi olycksplatsen. Orsaken till olyckan kommer att utredas och en förundersökning har inletts gällande vårdslöshet i trafik.

Samtliga fordon kommer att behöva bärgas från platsen och bärgare har beställts.

Artikeln kan komma att uppdateras.