Dubbla ungdomsrån – ingen gripen

Foto: Nkpg.News

Under gårdagskvällen / natten har två två rån riktade mot ungdomar i yngre tonåren ägt rum. Dels ett Ekängen och sedan i Johannelund.

Klockan 22.26  larmades polisen med anledning av ett försök till rån mot en pojke under 15 år i området Ekängen, Linköping. Enligt anmälan hade fyra personer försökt råna en pojke på sin el-scooter genom att hota honom med ett tillhygge. Polis larmades ut och sökte efter misstänkta personer med bland annat hundpatrull. Ingen misstänkt person har ännu gripits. Polisen har upprättat en anmälan om olaga hot.

Klockan 22.34 fick polisen ytterligare larm med anledning av att sju pojkar i tonåren blivit rånade utomhus i området Johannelund, Linköping. Enligt larmet hade fyra personer rånat personerna på sju mobiltelefoner och två mopeder. Vid rånet ska de sju pojkarna ha hotats. Ingen person har gripits. Polisen har upprättat en anmälan om rån mot sju personer.

Har du tips ringer du polisen på 114 14.