Död person hittad vid utbrunnen bil

FOTO: NIKLAS LUKS

En avliden person har hittats vid en utbrunnen bil på Prästtomta övnings- och skjutfält på måndagens eftermiddag. 

Det var strax efter klockan 17.00 på måndagens eftermiddag och efter att två privatpersoner hört av sig som räddningstjänst och polis larmades om att man hittat en utbrunnen bil i samband med en gräsbrand. Vid bilen fanns även en avliden person, detta bekräftas av polisens presstalesperson Thomas Agnevik.

– Vi vet inte vad det här rör sig om i nuläget då vi just kommit till platsen, sa Thomas Agnevik till LkpgNews vid 18.30-tiden på måndagskvällen. Han fortsätter:

– Det kan röra sig om ett mord , en olycka eller så är det ett suicidärende. Vi har dock ännu inte inlett en förundersökning så i nuläget kan jag inget säga överhuvudtaget. Självklart har vi då inte heller identifierat den döda personen eller underrättat dennes anhöriga.

– Jag kan dock bekräfta att det bilen i fråga är helt utbrunnen.

Hundpatrull och kriminaltekniker är på väg till platsen, skriver polisen på sin hemsida.

Den kropp som hittats är så svårt brännskadad att man vare sig kan avgöra vilket kön den avlidna personen har eller vilken ålder personen ska ha haft.

Klockan 20.30 inledde polisens kriminaltekniker arbetet på platsen. Polisen rubricerar händelsen som vållande till annans död, rapporterar P4 Östergötland.