23.1 C
Linköping
lördag, maj 25, 2024

Luta dej tillbaka i Boksoffan

Under rådande pandemi och allt vad det innebär av social distans så arrangerar nu Linköpings stadsbibliotek Boksoffan med digitala författarmöten. 

Boksoffan  är ett program där förläggarna Johan Hagesund och Jan Holmbom pratar om böcker, skrivandet och berättandets konst med gäster från den lokala och regionala bokbranschen.

– Programmet riktar strålkastarljuset mot den närodlade litteraturen. Det erbjuder en möjlighet för publiken att lära känna de personer som är verksamma i den östgötska bokbranschen, förklarar Maria Engman, bibliotekarie på Linköpings stadsbibliotek, i ett pressmeddelande.

Boksoffan är etablerad sedan tidigare och sänts live på nätet men samarbetet med Linköpings stadsbibliotek är nytt för i år. I våras fick biblioteket ställa om sin verksamhet på grund av coronapandemin. Vilket innebar att alla fysiska program och evenemang ställdes in.

Stadsbiblioteket kontaktades av de båda förläggarna Johan Hagesund och Jan Holmbom som föreslog att de skulle samarbeta.

– Det tackade vi snabbt ja till. Vi tycker att det är en bra programform och det ger oss möjligheten att kunna erbjuda digitala författarbesök så att våra besökare kan känna att de får ta del av författarsamtal, trots att de är digitala och inte fysiskt på plats.

Syftet med samarbetet är att inspirera till läsning och ge inblick i bokskapandet och branschen.

– Vi hoppas att de här programmen ska erbjuda inspiration till läsning och skrivandets villkor. Vi tycker att det är viktigt att lyfta fram de lokala berättarna och inspirera till läsning av dessa.

Boksoffan har spelats in på plats i biblioteket. Bland annat får vi möta Josefine Sandblom och Dina E. Sacic. Programmet sänds online på stadsbibliotekets Facebook och Youtube-kanal varannan måndag klockan 21.00 fram till den 24 augusti. Boksoffan går även att ta del av i efterhand.

Här kan du läsa mer om Boksoffan och vilka som medverkar:

RELATERADE ARTIKLAR

I sommar har flera bibliotek har varit öppna. Men från och med måndag kan...
I sommar, med start den 7 juni, ska stadsbibliotekets golv slipas och behandlas. Därför...
Ett levande bibliotek är som en bank av människor med olika erfarenheter. Här kan...

FÖLJ LKPG.NEWS

3,582FöljareGilla
81FöljareFölj
16FöljareFölj

VÄDRET I LINKÖPING

Linköping
växlande molnighet
23.1 ° C
23.2 °
19.7 °
58 %
4.1kmh
29 %
lör
23 °
sön
26 °
mån
25 °
tis
26 °
ons
19 °