Fira semester hemma – ta en roadtrip

Temabild: Pixabay

Den pågående pandemin ger oss vissa utmaningen eller möjligheter om man så hellre vill. Att fira, så kallad, hemester, har blivit en nödvändig trend.

I Östergötland finns det många välkända men även mindre pärlor att besöka inom någon timmes bilfärd. Sankt Annas skärgård, Medevi brunn, Omberg, Vadstena, Söderköping. Det finns loppisar, mysiga fik, gårdsbutiker, ja det är väl bara fantasin som sätter gränsen.

Många i Sverige har ett intresse av bilar, gamla som nya, tuffa så väl som lite mindre tuffa: Sverige är också tätt på, vad man skulle kunna kalla en “sommarbil”.

Det finns dock lite att tänka på innan man sätter sig i bilen och vrider om startnyckeln för att sedan ge sig ut på en roadtrip.

Kolla detta innan du ger dej av

Man bör kolla att däcken är okey, kolla lufttryck och att inga torrsprickor uppstått. Se över vätskenivåerna. Kolla kylarvätska, spolarvätska, bromsvätska. Självklart ska man undersöka att bromsarna är full fungerande. Är batteriet fulladdat? En bra sak att testa även det.

Är bilen besiktigad och inte minst försäkrad? Var till exempel uppmärksam på att veteranbilsförsäkringar bara gäller en viss tid på året och ett visst antal mil.

Trevlig biltur i vårt vackra län…