Midsommar – inte värre än en vanligt fredag

Teamabild: Pixabay

Midsommarnatten har varit relativt lugn och kan jämnställas med vilken fredag som helst. I Östergötlands län har polisens regionledningscentral hanterat 97 ärenden. En man har gripits för brott och tio personer har omhändertagits för fylleri eller påverkan av narkotika.

En polispatrull patrullerade i Sturefors, Linköping. En av poliserna i patrullen blev påkörd av en mopedförare och fick en smäll på armen. Polisen skadades inte allvarligt. Föraren, en man i 40-årsåldern, anträffades i området en kort stund senare och misstänks för försök till grov misshandel och rattfylleri. Detta hände strax efter midnatt.

Polisen larmades till Ekholmsskolan i Linköping vid klockan 03.00. Någon hade krossat en fönsterruta. Polisen har varit på platsen och tagit upp en anmälan om skadegörelse.