3.3 C
Linköping
lördag, oktober 31, 2020

Klassisk pusseldeckare av Brunell och Bodström

Recension: Mitt hjärta är ditt. Deckare på DIBB förlag av Lana Brunell och Thomas Bodström.

En klassisk pusseldeckare i Motalamiljö och mitt under årets hetsigaste helg då Motala invaderas av cyklister från när och fjärran som ska cykla runt den djupa och kalla sjön. Kan det vara nåt?

Såklart kan det vara det. Särskilt om man är östgöte och extra mycket i förskingringen för här vimlar det av bekanta ortsnamn, man åker på 34:an, fikar på Sjöbris och huvudpersonen, polisen Nina Malm, sjunger med sitt band på Wettermagasinet. Så där håller det på.

Själva intrigen är klassik och utan att gå in på den kan man säga att man känner igen den. I det här fallet är det inte negativt utan firma Brunell / Bodström har velat skapa en deckare utan allt för mycket blod, perversa styckmord och annat som kan ge mardrömmar veckor i sträck. Här är det mera mysrys än en orgie i tarmar och blod. Mindre Tarantino och mer Lars Molin om du hänger med i en något ålderdomlig referens.

Faktum är att det är inte den lätt jobbiga och osympatiska Nina Malm som är huvudperson i “Mitt hjärta är ditt” utan det är själva staden Motala som i boken visar sig från sin allra mest natursköna sida.

3/5

Lana Brunell skriver deckare med Thomas Bodström

 

 

RELATERADE ARTIKLAR

Polisen gjorde en anmälan om stöld strax efter klockan 18.00 på fredagskvällen. Detta efter...
Från 30/10 klockan 19:20 till 1/11 klockan 07:00 är tågtrafiken mellan Norrköping...
Nu meddelar Linköpings kommun att man stänger ner stora delar av sin...

FÖLJ LKPG.NEWS

2,836FöljareGilla
61FöljareFölj
10FöljareFölj

VÄDRET I LINKÖPING

Linköping
molnigt
3.3 ° C
4 °
2.8 °
100 %
3.1kmh
79 %
lör
10 °
sön
12 °
mån
15 °
tis
11 °
ons
9 °