14 C
Linköping
onsdag, juli 24, 2024

Lana Brunell skriver deckare med Thomas Bodström

Ett nytt författarduo är född i och med att sångerskan, radioprofilen och kulturpersonligheten Lana Brunell har slagit sig ihop med kändisadvokaten, före detta riksdagsmannen och justitieministern för socialdemokraterna samt AIK – backen Thomas Bodström  och nu ger ut deckaren “Ditt hjärta är mitt” tillsammans. En oldschooldeckare som utspelar sig i Motala och när Vätterundan går av stapeln i juni. 

“Ditt hjärta är mitt” är ett citat från en älskad dikt av Nils Ferlin och det är i stort sett det enda som kommer avslöjas om deckaren här. Förutom då att två av de kvinnliga huvudpersonerna har lånat drag av kreativa Lana Brunell då en den kvinnliga huvudpersonen även är sångerska på fritiden och den andra kvinnan är radiopratare, något Lana var under 25 år på Radio Östergötland. Men hur i hela friden kommer det sig att du och Thomas Bodström funnit varandra?

– Vi träffades redan 2011 på ett förlagsjippo och vi klickade nästan direkt och nu när Thomas har öppnat ett kontor här i Linköping så blir det ännu enklare att skriva ihop men med den här boken har vi hållit på ett tag med. Dessutom bodde hans dotter hons oss här i två veckor innan hon fick en egen lägenhet, berättar Lana då vi snackas vid per telefon.

Oldschool deckare

Lana berättar att hon inte är så förtjust i att nästan alla kriminalromaner numera bara blir allt blodigare och med fler och fler perversa inslag.

– Anledningen är ganska enkel, jag är nämligen ganska känslig och jag blir helt enkelt rädd och tycker att det är obehagligt med alla blodigheter. Därför är våran deckare mera i stil med Maria Lang och kanske Agatha Christie där det visserligen mördas men man frossar inte i blodigheter.

– Tanken var att vi skulle lansera boken på sommarens upplaga av Vätterrundan men nu är ju den inställd så just idag vet jag inte riktigt hur det blir men vi räknar med att släppa boken i juni som vi tänkt. Just nu när vi pratar hålls det på med korrekturet sedan ska den vara klar.

Thomas Bodström – en man med mycket energi

Thomas Bodtsröm har synts i flera uppmärksammade rättegångar och innan dess i riksdagen men han har även skrivit några deckare förut.

– Det roliga med Thomas är att han alltid är glad. Sedan har han väldigt mycket energi, han säger själv att han säkert har någon diagnos, och han har ständigt nåt på gång. Vi funkar i vart fall väldigt bra ihop, avslutar Lana Brunell och låter oss ana att detta är inte det sista vi ser från den nya deckarduon Brunell och Bodström.

Hör på Lanas musik här:

RELATERADE ARTIKLAR

Vätternrundan 2020 ställs in. Det står klart efter att Vätternrundans ledning och styrelse har...

FÖLJ LKPG.NEWS

3,582FöljareGilla
81FöljareFölj
16FöljareFölj

VÄDRET I LINKÖPING

Linköping
molnigt
14 ° C
14.2 °
12.8 °
94 %
1kmh
75 %
ons
21 °
tor
20 °
fre
22 °
lör
23 °
sön
19 °