-4.7 C
Linköping
onsdag, januari 27, 2021

Esmeraldas död: Mamman skyldig – ska genomgå rättspsykiatrisk undersökning

Under torsdagen avslutades rättegången mot den 39-åriga mamma som stod åtalad för att ha dödat sin treåriga dotter i slutet på januari. Både mamman och pappan var först misstänkta men när pappan dog under oklara omständigheter i februari så åtalade man modern för mord i första hand. 

Rättegången har pågått under två veckor och det var alltså idag, fredag, som Norrköpings tingsrätt beslutade att mamman ska genomgå en rättspsykiatrisk undersökning inom de närmaste veckorna. Enligt tingsrätten ska undersökningen inte omfatta förutsättningar för att överlämna mamman till rättspsykiatrisk vård med särskild utskriftsprövning. Detta kan innebära straffet troligtvis tidsbestämt.

Kvinnan ska kvarstanna i häktet då risken att hon på något sätt avviker är överhängande. Hon ska stanna i häktet tills Tingsrätten meddelar annat. När sedan resultatet av undersökningen är klar så kommer huvudförhandlingarna återupptas.

Idag startar rättegången mot Esmeraldas mamma – så var första dagen

Rättegången om Esmeraldas död fortsatte – mamman grät i rätten

RELATERADE ARTIKLAR

Det var strax efter klockan ett på måndagsnatten som polisen larmades till Ljura där...
Idag tisdag, klockan 10:00 lämnade Inspektionen för vård och omsorg, IVO besked om vad...
Idag hölls ljusmanifestationer för Esmeralda i ett flertal städer runt om i landet.  I Linköping...

FÖLJ LKPG.NEWS

3,044FöljareGilla
64FöljareFölj
13FöljareFölj

VÄDRET I LINKÖPING

Linköping
mulet
-4.7 ° C
-4 °
-5 °
93 %
2.1kmh
90 %
tor
-4 °
fre
-5 °
lör
-4 °
sön
-3 °
mån
-6 °