Påtänd man greps i stulen bil

FOTO: ARKIV

Polisen fick. vid 13.00 – tiden samtal från en person som sett en bil i Linköpings västra stadsdelar. Inringaren hade uppmärksamt antecknat registreringsnumret och när polisen kontrollerade registreringsnumret visade det sig att bilen var efterlyst från en stöld som skulle inträffat för några dagar sedan i Västra Götaland.

Polisen fick uppgifter om var bilen kördes och polispatruller beordrades att söka efter bilen.
Klockan 13.12 ser en polispatrull bilen på Malmslättsvägen och stoppar den helt odramatiskt. När föraren kontrolleras visar det sig vara en man i 30-årsåldern och han verkar påverkad.

Mannen greps, misstänkt för tillgrepp av fortskaffningsmedel och drograttfylleri. Han fördes till polisstationen där han kommer att genomgå provtagning och därefter förhöras om sin inställning till brottsmisstankarna. Därefter kommer en åklagare att fatta beslut om den fortsatta förundersökningen.