10 C
Linköping
söndag, februari 28, 2021

Provtagningen av coronavirus utökas

Under de närmaste veckorna kommer provtagningen av coronavirus att utökas, skriver Region Östergötland i ett pressmeddelande på fredagen.

Provtagningen av de så kallade PCR-analyserna som påvisar coronavirus ska utökas från från 200 till 400 prover per dygn.

– Det är mycket positivt att Region Östergötland genom vår uppskalning kan bidra i arbetet att för uppnå det nationella målet kring provtagning, säger regionstyrelsens ordförande Kaisa Karro (S).

Provtagningen i Östergötland bygger på den nationella provtagningsstrategin. All vård- och omsorgspersonal inom slutenvården som får symtom kommer att provtas. Detsamma gäller kommunernas vård- och omsorgspersonal och boende med symtom inom kommunernas särskilda boenden.

– Syftet med provtagningen är motverka smittspridning inom sjukvård och kommunala boenden. Det kan också underlätta bemanningssituationen, genom att personal som får symtom provtas och får ett snabbt svar på om man är smittad istället för att stanna hemma i väntan på att inkubationstiden är över, säger Kaisa Karro.

RELATERADE ARTIKLAR

Vid en pressträff nu på morgonen presenterade socialminister Lena Hallengren och kultur- och idrottsminister...

Tillsyn i sportlovstider

Nästa vecka, som är nummer åtta, är det sportlov i Östergötland. Då finns det...
Flera tusen anställda i Linköpings kommun ska fortsätta arbeta på distans fram till 31...

FÖLJ LKPG.NEWS

3,107FöljareGilla
69FöljareFölj
13FöljareFölj

VÄDRET I LINKÖPING

Linköping
klar himmel
10 ° C
10 °
10 °
57 %
4.6kmh
0 %
sön
7 °
mån
8 °
tis
10 °
ons
5 °
tor
2 °