0.1 C
Linköping
måndag, april 19, 2021

Nu kan du få hjälp att med att hämta ut medicin – kommunen lanserar ny tjänst

Är du över 70 år och/eller tillhör en riskgrupp? Nu lanserar Linköpings kommun med en ny tjänst kallad “medborgarstöd”.

 

Under den rådande situationen med en fortsatt allmän smittspridning arbetar Linköpings kommun nu med en ny servicetjänst, så kallat medborgarstöd, för inköp och hemleverans av receptbelagda läkemedel. Denna tjänst  riktar sig till dig som är över 70 år, eller enligt Folkhälsomyndigheten rekommendationer tillhör en riskgrupp.

– Medborgarstödet är till för dem i riskgrupp som inte har möjlighet att få hjälp av närstående eller andra personer, inte har hemtjänst eller kan använda andra lösningar, till exempel inköp via internet, säger Liselotte Fager (KD), ordförande i äldrenämnden i ett pressmeddelande. Medborgarstödet är kostnadsfritt och man betalar enbart för de mediciner som köps in och eventuella fakturaavgifter från apoteket.

Hör av dej

Den som är över 70 eller tillhör en riskgrupp och är i behov av hjälp med inköp av receptbelagd medicin kan höra av sig till Kontakt Linköping som tar emot beställningen. Inom 24 timmar kommer en handläggare på medborgarstödet att ringa upp den hjälpsökande för att komma överens om tidpunkt för leverans av läkemedel.

Alltid ID

Personalen som arbetar med medborgarstödet kommer att fylla i en engångsfullmakt för att kunna hämta ut receptbelagda läkemedel. Fullmakten undertecknas när personalen från medborgarstöd hämtar legitimationen inför inköpet av läkemedlen. Kommunens personal kommer alltid att legitimera sig och har rutiner för att minska smittspridning.

Här finns mera info

– Medborgarstödet kommer att erbjudas så länge Folkhälsomyndighetens föreskrifter och allmänna råd avseende riskgruppen gäller. Tjänsten ska komplettera den hjälp och det stöd som utförs av den ordinarie verksamheten i Linköpings kommun, säger hållbarhetschef Linda Malmén i samma pressutskick.

Behöver du hjälp eller vill veta mer? Läs mera här:

RELATERADE ARTIKLAR

Polis larmades till centrala Linköping, under fredagskvällen, med anledning av ett bråk i eller...
Idag, torsdag, samverkar flera olika myndigheter vid en massiv kontroll vid bygget av den...
Två tredjedelar av alla invånare i Östergötland som är över 70 år har redan...

FÖLJ LKPG.NEWS

3,227FöljareGilla
69FöljareFölj
13FöljareFölj

VÄDRET I LINKÖPING

Linköping
växlande molnighet
0.1 ° C
2 °
-2 °
100 %
1kmh
39 %
mån
15 °
tis
16 °
ons
12 °
tor
5 °
fre
7 °