Ytterligare fem coronadödsfall – 77 personer vårdas på sjukhus

Högisoleringen. Bild: Region Östergötland

Ytterligare fem personer i länet med bekräftad covid-19 har avlidit under söndagen och måndagen, uppger Region Östergötland i ett pressmeddelande på måndagen.

De avlidna är över 60 år och hade bakomliggande sjukdomar. Patienterna vårdades på Vrinnevisjukhuset i Norrköping och Universitetssjukhuset i Linköping. Totalt har nu elva personer med bekräftad covid-19 avlidit i Östergötland.

Vid lunchtid på måndagen fanns totalt 374 bekräftade fall av coronaviruset i Östergötland. 77 personer vårdas på sjukhus. På Universitetssjukhuset i Linköping vårdas 24 patienter på vårdavdelning och 13 i intensivvård. På Vrinnevisjukhuset i Norrköping vårdas 26 på vårdavdelning och åtta i intensivvård. På Lasarettet i Motala vårdas sex patienter på vårdavdelning.