11.5 C
Linköping
fredag, maj 14, 2021

Kommunen ställer om resurser till vården

Coronavirusets spridning i Östergötland och i Linköping ökar med hög hastighet. Linköpings kommun höjer därför beredskapen för att möta den snabba utvecklingen.

Nyligen tog kommundirektör Paul Håkansson ett nytt inriktningsbeslut när det gäller beredskapen för covid-19. I fredags gick kommunens krisledning upp från beredskapsläge två till nivå tre. Vilket innebär att all samhällsviktig verksamhet ska fortsatt upprätthållas och samordning och ledning måste fungera. Men kommunens övriga verksamheter ställs nu om till stöd för vård och omsorg.

– Högsta prioritet är att ge god vård och omsorg till de i kommunen som behöver det. Belastningen på vård- och omsorgsverksamheten i kommunen kan bli mycket stor framöver, vilket vi alla behöver hjälpas åt med att hantera. Nästa prioritering är att våra övriga samhällsviktiga verksamheter ska fungera så bra som möjligt, säger Paul Håkansson och fortsätter i kommunens pressmeddelande.

– Vi vet att det kommer att märkas, eftersom vår verksamhet påverkar Linköpingsborna på så många olika sätt. Det viktigaste just nu är att de som är smittade och insjuknade får så god vård som möjligt. Jag hoppas på förståelse för detta. Vi står inför en situation som kräver hårda prioriteringar, vilket gör att annan verksamhet måste ställas åt sidan tillfälligt, säger Paul Håkansson.

RELATERADE ARTIKLAR

Nu när våren snart går in till att bli försommar är det hårt tryck...
Nu går Region Östergötland vidare och erbjuder vaccination för personer i riskgrupper i åldern...
Smittspridningen är fortfarande mycket stor i Östergötland och för sjukvården är läget allvarligt. För att...

FÖLJ LKPG.NEWS

3,247FöljareGilla
69FöljareFölj
13FöljareFölj

VÄDRET I LINKÖPING

Linköping
molnigt
11.5 ° C
13 °
10.6 °
66 %
1.5kmh
53 %
fre
17 °
lör
11 °
sön
16 °
mån
16 °
tis
11 °