16.7 C
Linköping
torsdag, maj 13, 2021

Minskad brottslighet i coronavirusets spår – men brott i nära relation ökar

Att coronaviruset innebär många negativa effekter för länets små och stora företag, skolor och andra platser där människor möts är allom bekant. En positiv effekt är att brottsligheten minskar, det berättar polisens presstalesperson Thomas Agnevik för Lkpg.News.

– Utan att ha någon statistik att luta mig mot så kan jag konstatera att inflödet av ärenden minskat i omfattning. Om det beror på coronaviruset eller inte vill jag låta vara osagt, men man kan ju ha sina aningar, menar Thomas Agnevik.

– En typ av brottslighet som ökat är dessvärre brott i nära relation och det kan ju ha att göra med att folk helt enkelt håller sig hemma och för sig själva vilket i längden kanske kan fresta på ett redan ansträngt förhållande, avslutar Thomas Agnevik.

Att brottsligheten minskat sedan utbrottet av corona upplevs också i andra delar av landet. Polisen i region Väst ser tendenser till att vardagsbrottsligheten minskar som en följd av coronautbrottet, skriver Expressen. Där har radiobilarnas ingripanden sjunkit med ett hundratal per dygn.

RELATERADE ARTIKLAR

Nu när våren snart går in till att bli försommar är det hårt tryck...
Nu går Region Östergötland vidare och erbjuder vaccination för personer i riskgrupper i åldern...
Smittspridningen är fortfarande mycket stor i Östergötland och för sjukvården är läget allvarligt. För att...

FÖLJ LKPG.NEWS

3,247FöljareGilla
69FöljareFölj
13FöljareFölj

VÄDRET I LINKÖPING

Linköping
molnigt
16.7 ° C
18.6 °
14.8 °
52 %
3.6kmh
75 %
tor
15 °
fre
17 °
lör
14 °
sön
13 °
mån
16 °