15 C
Linköping
torsdag, september 21, 2023

Minskad brottslighet i coronavirusets spår – men brott i nära relation ökar

Att coronaviruset innebär många negativa effekter för länets små och stora företag, skolor och andra platser där människor möts är allom bekant. En positiv effekt är att brottsligheten minskar, det berättar polisens presstalesperson Thomas Agnevik för Lkpg.News.

– Utan att ha någon statistik att luta mig mot så kan jag konstatera att inflödet av ärenden minskat i omfattning. Om det beror på coronaviruset eller inte vill jag låta vara osagt, men man kan ju ha sina aningar, menar Thomas Agnevik.

– En typ av brottslighet som ökat är dessvärre brott i nära relation och det kan ju ha att göra med att folk helt enkelt håller sig hemma och för sig själva vilket i längden kanske kan fresta på ett redan ansträngt förhållande, avslutar Thomas Agnevik.

Att brottsligheten minskat sedan utbrottet av corona upplevs också i andra delar av landet. Polisen i region Väst ser tendenser till att vardagsbrottsligheten minskar som en följd av coronautbrottet, skriver Expressen. Där har radiobilarnas ingripanden sjunkit med ett hundratal per dygn.

RELATERADE ARTIKLAR

Det finns nu gott om tider för vaccinering i Östergötland rapporter Region Östergötland på...
Folkhälsomyndigheten vill införa vaccinationsbevis för allmänna sammankomster och offentliga tillställningar inomhus med fler än...
Från och med idag, onsdagen den 29 september slopas deltagartaket för allmänna sammankomster, offentliga...

FÖLJ LKPG.NEWS

3,582FöljareGilla
81FöljareFölj
16FöljareFölj

VÄDRET I LINKÖPING

Linköping
klar himmel
15 ° C
15.2 °
13.3 °
92 %
4.1kmh
0 %
tor
24 °
fre
21 °
lör
18 °
sön
16 °
mån
18 °