Unga killar stal och vandaliserade i Lambohov

FOTO: ARKIV

Polis larmades vid 01.00 – tiden natten mot lördag till en skola i Lambohov, Linköping, med anledning av ett misstänkt inbrott. På plats konstaterades flera krossade rutor. En hundpatrull var snabbt på plats och polishunden Alfa började ivrigt spåra tillsammans med sin förare. Hunden spårade från skolan, över en fotbollsplan, in i en närliggande skogsdunge och sedan vidare in på gator i ett närliggande bostadsområde – rakt fram till tre misstänkta personer som hade misstänkt stöldgods på sig. Sammanlagt spårade Alfa närmare en kilometer fram till de misstänkta.

Samtliga tre misstänkta är pojkar under 18 år och överlämnades till sina vårdnadshavare. De är misstänkta för att i samförstånd ha brutit sig in i skolan och tillgripit gods. De hade bland annat stulit en verktygslåda och en sportbag.