4.2 C
Linköping
torsdag, januari 21, 2021

Mopedtjuvar blev våldsamma

Under natten mot lördagen har polisens regionledningscentral hanterat 65 ärenden som rör Östergötlands län. Ingen person har gripits misstänkt för brott och inga brott av allvarlig karaktär har kommit till polisens kännedom. 15 personer har omhändertagits för berusning eller provtagning.

Strax efter att klockan slagit midnatt och i Skattegården Linköping kontrollerades en manlig personbilsförare i 30-årsåldern  Han visade tecken på att vara påverkad av narkotika och fick följa med för provtagning. Han misstänks för drograttfylleri.

Vid 03.00 – tiden kom det larm om stöld av moped i Vreta Kloster. En anmälare såg en kille och en tjej bryta på en moped vid Vreta Kloster kyrka. När anmälaren konfronterade dem blev de våldsamma och kastade saker mot anmälaren. Inga skador uppstod. Killen och tjejen körde sedan därifrån på mopeden. Polisen åkte till platsen. Mopeden anträffades en bit från platsen och togs i beslag. Killen och tjejen anträffades inte. En anmälan om tillgrepp av fortskaffningsmedel är upprättad.

RELATERADE ARTIKLAR

Polisen kallades till Skäggetorps centrum, under måndagens eftermiddag, efter att ha fått in rapporter...
Under onsdagens eftermiddag frihetsberövades en bilist som vägrat stanna på polismans tecken. När bilisten...
På fredagskvällen larmades polisen till Skäggetorps centrum med anledning av ett bråk mellan en...

FÖLJ LKPG.NEWS

3,031FöljareGilla
64FöljareFölj
13FöljareFölj

VÄDRET I LINKÖPING

Linköping
lätt molnighet
4.2 ° C
5 °
3.3 °
81 %
4.6kmh
20 %
tor
3 °
fre
5 °
lör
3 °
sön
1 °
mån
-2 °