1.9 C
Linköping
torsdag, februari 29, 2024

Han arrangerar öppet hus på julafton

Förra året arrangerade linköpingsprofilen Michael Gharib en riktigt fin jul med ett öppet hus på självaste julaftonen. Arrangemanget var till för alla de människor som av olika skäl inte kan fira jul på ett traditionellt sätt med gemenskap och med nödvändiga “tillbehör”.

Det brukar heta att julen är barnens högtid, men för många är det precis tvärt om. Julhelgen är den tid på året då väldigt många känner sig som allra ensammast, säger Michael Gharib som äger Mickey’s strandfik vid Stångån nedanför hotell Scandic City.

Jag vill slå ett slag för barn och ungdomar, ensamma och familjer som inte har möjlighet att fira jul på det sätt som många andra gör. Julklappar, middagar och allt annat härligt julen kan föra med sig, berättar Michael och fortsätter.

För att motverka denna ensamhet och rist på resurser kontaktade jag några krögare och bekanta förra året vilket ledde till att vi kunde ordna ett öppet hus på Linköpings Fotbollsarena. Linköpings kommun lät oss låna en lokal i arenan gratis och vi fick då möjlighet att göra slag i saken, bjuda på ett julbord och lite julklappar, vilket uppskattades otroligt mycket.

Behöver en lokal centralt

Gharibs önskan är nu att öppet hus på julafton ska bli en årligt återkommande jultradition och därför är han i full gång med evenemang. Det behövs dock hjälp även denna gång för att hitta en lämplig lokal för ett nytt öppet hus på julafton.

På grund av att fotbollsarenan ligger lite långt bort från stans centrum hade många familjer svårt att ta sig ut dit på julaftonen förra gången. Jag undrar nu om någon person eller organisation har möjlighet att hjälpa mig att ordna en lokal mer centralt i stan så att vi kan skapa en fridfull julafton till de familjer som allra mest behöver det, avslutar Michael Gharib.

RELATERADE ARTIKLAR

Hälso- och sjukvårdsnämnden beslutade i veckan att avgifter för viss vaccination mot covid-19. Den 1...
Regeringen har idag utsett Juno Blom till ny barnombudsman och samtidigt chef för Barnombudsmannen. Juno...
Hele 84 procent uppger att de har tillgång till den sjukvård de behöver. 61...

FÖLJ LKPG.NEWS

3,582FöljareGilla
81FöljareFölj
16FöljareFölj

VÄDRET I LINKÖPING

Linköping
klar himmel
1.9 ° C
3.8 °
0.7 °
82 %
4.6kmh
0 %
fre
8 °
lör
7 °
sön
8 °
mån
6 °
tis
-0 °