19.8 C
Linköping
torsdag, juli 29, 2021

Lilla Tellus har startat

Åttonde upplagan av den årligt återkommande “Tellus bok- och berättarmässan” har dragit igång igen men i år har den startat med en nyhet.

“Lilla Tellus barnboksfestival” heter den innovation som nu har förädlat Östergötlands återkommande litterära event. Klockan 10 00 idag fylldes Linköpings stadsbibliotek med barn, utställare och diverse pyssliga aktiviteter.

Proffsig dag för barn

Lilla Tellus är en barnboksfestival som pågår idag, fredag. Festivalen ska inte ses som en ”uppvärmning” till den mogna berättarmässan som startar imorgon, lördag.

─ Lilla Tellus är en proffsig dag för barn och en barnslig dag för proffs, utbrister en av arrangörerna Jan Holmbom med ett leende och får genast understöd av sin kollega och medarrangör Johan Hagesund.

─ Det är en barnboksfestival där målgruppen främst är 0 till fem år. Men vi vänder oss också till föräldrar, medföljande syskon, pedagoger och även de folk som har barnbarn.

Lilla Tellusfestivalen arrangeras för första gången och kan ses som ett ”test” inför kommande år. Programmet är imponerande vilket innebär att biblioteket sjuder av liv under fredagen men även under den vanliga berättarmässan imorgon är det fullt med spännande aktiviteter för barn i bibblans barnboksavdelning.

Föregående artikelDetta hände i natt
Nästa artikelMinnesord – Bo Thalberg

RELATERADE ARTIKLAR

Den rekordväxande modeflugan elsparkcyklar har på kort tid intagit Sveriges större städer. Framförande av...
Polisen har hittills detta dygn hanterat ett 65-tal rutinärenden, huvudsakligen utan brottsmisstankar. Ingen har...
Nu kan personer som är över 65 år välja om de vill få Astras...

FÖLJ LKPG.NEWS

3,317FöljareGilla
69FöljareFölj
15FöljareFölj

VÄDRET I LINKÖPING

Linköping
lätt molnighet
19.8 ° C
20.3 °
18.1 °
59 %
5.1kmh
20 %
tor
18 °
fre
21 °
lör
20 °
sön
19 °
mån
20 °