Polisnatten: Bilar kollades för drograttfylla

FOTO: ARKIV

Polisen har från midnatt hanterat ett 30-tal rutinärenden, huvudsakligen utan brottsmisstankar. Ingen har gripits, en har omhändertagits och fyra har fått följa med för provtagning/förhör på grund av misstänkt drogpåverkan.

Vid en kontroll av en personbil på Skattegården i Linköping fick tre personer, två män och en kvinna följa med för provtagning och förhör på grund av misstänkt ringa narkotikabrott. De var alla i 19-årsåldern.

När polisen kontrollerade en bilist på Snickaregatan i Linköping uppstod misstanke om grov olovlig körning, drograttfylleri samt ringa narkotikabrott eget bruk och innehav. Förare var en man i 30-årsåldern.

Klockan 05.33 upptäcktes ett inbrott på ett företag på Finnögatan i Linköping. Inbrottet har inträffat någon gång under helgen och polisen har varit på platsen och påbörjat en utredning om stöld genom inbrott samt genomfört en brottsplatsundersökning. Ett värdeskåp ska ha försvunnit.