26 C
Linköping
måndag, juli 26, 2021

800 bostäder byggs i Campus Valla

Samhällsbyggnadsnämnden gav nyligen positivt planbesked till Akademiska hus som vill komplettera Campus Valla med cirka 600 till 800 student- och forskarbostäder i tre lägen i campusområdets södra del.

– Det är glädjande att universitetsområdet utvecklas ännu mer med starka kopplingar till Mjärdevi och Vallastaden. Tillsammans med Akademiska hus tar vi nu ett viktigt steg mot att få bort Linköpings kommuns rödlistning vad gäller studenters bostadssituation, säger samhällsbyggnadsnämndens ordförande Muharrem Demirok (C).

Arbetet med en ny detaljplan beräknas starta under hösten 2020 och tidigast vara klart 2022. Målet är att levandegöra campusområdet och förstärka kopplingarna till bland annat Vallastaden och Mjärdevi, samt stärka Kunskapslänken som förbindelse till innerstaden.

RELATERADE ARTIKLAR

Lugn polisnatt

Polisen har hanterat ett 65-tal rutinärenden. Ingen har gripits, tre har omhändertagits för berusning/ordningsstörning...
Nu förstärker Linköping FC truppen ytterligare med en ny spelare till truppen. De4nna gång...
Polisen har under natten hittills hanterat ett 90-tal rutinärenden. Tre har gripits för brott,...

FÖLJ LKPG.NEWS

3,317FöljareGilla
69FöljareFölj
15FöljareFölj

VÄDRET I LINKÖPING

Linköping
molnigt
26 ° C
27 °
24.7 °
59 %
5.7kmh
75 %
mån
26 °
tis
24 °
ons
26 °
tor
20 °
fre
20 °