-1.7 C
Linköping
måndag, januari 18, 2021

Ta fram en koldioxidbudget

Miljöpartiets motion om att kommunen ska inrätta en koldioxidbudget antogs nyligen av kommunstyrelsen. Motionens syfte är att tydliggöra vad som krävs för att nå kommunens klimatmål.

Flera kommuner i Sverige, till exempel Uppsala, Järfälla och Västerås, har i samarbete med Uppsala universitet tagit fram kommunala koldioxidbudgetar.

Bidrar till att nå FN:s Tvågradersmål

Koldioxidbudgeten ska komplettera och konkretisera Linköpings kommuns mål att bli koldioxidneutralt till 2025, men visar även vägen efter det årtalet. Kommunen kommer under hösten 2019 att ta fram en koldioxidbudget i samarbete med Uppsala universitet.

– Vi vet att vi har en bra bit kvar innan vi når målet att vara koldioxidneutrala. Utsläppen måste sjunka snabbare och fram till nu har det varit svårt att få en bra överblick över vilka områden som är viktigast att arbeta med för att få mest utsläppsminskning per krona, säger Rebecka Hovenberg, gruppledare för Miljöpartiet i Linköping och författare till motionen och fortsätter.

Koldioxidbudget ska omfatta hela kommunens geografiska yta och kartlägger vilka områden som är mest väsentliga för kommunen att arbeta med och inom vilket område som mest resurser ger bästa vinning och resultat.

RELATERADE ARTIKLAR

Den första sprutan med vaccin mot covid 19 togs på Attendos vårdboende Duvan...
Det var strax efter klockan 14 på söndagen som larm inkom om en brand...
Vid halv tre-tiden natten mot lördagen inkom larm om brand i ett stall nära...

FÖLJ LKPG.NEWS

3,028FöljareGilla
64FöljareFölj
13FöljareFölj

VÄDRET I LINKÖPING

Linköping
molnigt
-1.7 ° C
-1 °
-2.2 °
80 %
1.5kmh
75 %
mån
-2 °
tis
1 °
ons
2 °
tor
4 °
fre
4 °