16.9 C
Linköping
tisdag, september 26, 2023

Klart för bostäder i Stångebro

Drygt 1 000 bostäder kan byggas på Stångebro i och med att kommunfullmäktige givit klartecken för ett avtal mellan kommunen och fastighetsbolaget Balder.

Planeringen för att utveckla Stångebro har pågått en längre tid. Omdaningen av området hänger samman med planeringen för Ostlänken men är inte beroende av det.

Det kommunägda exploateringsbolaget ResMex och fastighetsbolaget Balder tecknade tidigare i höst ett avtal om fastighetsköp på Stångebroområdet och på kommunfullmäktiges sammanträde 5 november godkändes köpet. Avtalet innebär att Balder säljer sina lokaler på Stångebro, där Hedins Bil AB håller till i dag, till kommunen samtidigt som man köper ett kommunägt markområde i norra delarna av Stångebro. Priset är satt till 120 miljoner kronor men kvittas i och med att fastighetsbolaget både säljer till och köper mark av ResMex. Hedins Bil AB flyttar i sin tur ut till en ny fastighet i Mörtlösa som Balder uppför.

– Det här är en mycket positiv utveckling. Vi har länge sökt en lösning för de här fastigheterna och nu har vi nått fram till en överenskommelse där alla parter är vinnare. Bilhallarna flyttar till mer ändamålsenliga lokaler i ett område som passar dem bättre och staden får en ny stark aktör som är med och utvecklar Stångebroområdet i linje med den översiktsplan som finns, säger Johan Kristiansson, vd på ResMex, i ett pressmeddelande och fortsätter.

– ResMex kommer, tillsammans med hyresgästerna och verksamheterna, arbeta för att hitta så bra långsiktiga lösningar som möjligt. Vi har både egna lokaler för omlokalisering och samverkar också med andra fastighetsägare för att kunna underlätta flytt när det blir aktuellt.

Föregående artikel
Nästa artikel

RELATERADE ARTIKLAR

I morse skedde en kraftig explosion på Järdalavägen i Ekholmen. Larmet kom vid klockan...
Polis larmades klockan 06:04 till Järdalavägen i Ekholmen med anledning av att flera inringare hört...
Den senaste tiden har stuckit ut i polisregion Öst när våldsbrott som mordförsök, vapenbrott...

FÖLJ LKPG.NEWS

3,582FöljareGilla
81FöljareFölj
16FöljareFölj

VÄDRET I LINKÖPING

Linköping
klar himmel
16.9 ° C
17.5 °
16.2 °
76 %
3.1kmh
0 %
tis
20 °
ons
22 °
tor
23 °
fre
18 °
lör
16 °