-2.3 C
Linköping
måndag, januari 18, 2021

Klart för bostäder i Stångebro

Drygt 1 000 bostäder kan byggas på Stångebro i och med att kommunfullmäktige givit klartecken för ett avtal mellan kommunen och fastighetsbolaget Balder.

Planeringen för att utveckla Stångebro har pågått en längre tid. Omdaningen av området hänger samman med planeringen för Ostlänken men är inte beroende av det.

Det kommunägda exploateringsbolaget ResMex och fastighetsbolaget Balder tecknade tidigare i höst ett avtal om fastighetsköp på Stångebroområdet och på kommunfullmäktiges sammanträde 5 november godkändes köpet. Avtalet innebär att Balder säljer sina lokaler på Stångebro, där Hedins Bil AB håller till i dag, till kommunen samtidigt som man köper ett kommunägt markområde i norra delarna av Stångebro. Priset är satt till 120 miljoner kronor men kvittas i och med att fastighetsbolaget både säljer till och köper mark av ResMex. Hedins Bil AB flyttar i sin tur ut till en ny fastighet i Mörtlösa som Balder uppför.

– Det här är en mycket positiv utveckling. Vi har länge sökt en lösning för de här fastigheterna och nu har vi nått fram till en överenskommelse där alla parter är vinnare. Bilhallarna flyttar till mer ändamålsenliga lokaler i ett område som passar dem bättre och staden får en ny stark aktör som är med och utvecklar Stångebroområdet i linje med den översiktsplan som finns, säger Johan Kristiansson, vd på ResMex, i ett pressmeddelande och fortsätter.

– ResMex kommer, tillsammans med hyresgästerna och verksamheterna, arbeta för att hitta så bra långsiktiga lösningar som möjligt. Vi har både egna lokaler för omlokalisering och samverkar också med andra fastighetsägare för att kunna underlätta flytt när det blir aktuellt.

Föregående artikelLugn natt för polisen
Nästa artikelMordbrand i Vidingsjö

RELATERADE ARTIKLAR

Idag beslutade riksåklagaren att brott mot pandemilagen ska innebära 2 000 kronor i böter. Förslaget...
På fredag den 22 januari ställer sig själva Papa Emeritus IV tillsammans med husbandet...
Den första sprutan med vaccin mot covid 19 togs på Attendos vårdboende Duvan...

FÖLJ LKPG.NEWS

3,028FöljareGilla
64FöljareFölj
13FöljareFölj

VÄDRET I LINKÖPING

Linköping
mulet
-2.3 ° C
-2 °
-2.8 °
93 %
1.5kmh
90 %
mån
-3 °
tis
1 °
ons
5 °
tor
5 °
fre
2 °