19.7 C
Linköping
måndag, juni 21, 2021

En dag för fred i Cupolen

Fredspristagaren 2018, Doktor Denis Mukwege, besöker idag Linköping på sin resa genom Sverige.

Dennis Mukwege fick, tillsammans med den yazidiska människorättskämpen Nadia Murad, Nobels fredspris 2108.

Mukwege arbetar som chefsläkare vid Panzisjukhuset i östra Kongo och han är väl känd för sitt arbete med att hjälpa våldtagna kvinnor. Över 50 000 kvinnor och barn som utsatts för sexuellt våld fått vård på Panzisjukhuset.

Dennis Mukwege kommer först att besöka Bjärka Säby slott för att sedan, klockan 19 00 tala i Cupolen under en välgörenhetskonsert. Det är Maf (Mission Aviation Fellowship), Läkarmissionen och PMU (Pingstkyrkans Utvecklingssamarbete) som är arrangörer av välgörenhetsarrangemanget ”One Day of Peace”. Förutom tal av Dennis Mukwege kommer kören Wox Deo, Maria Gustin Bergström och Sions brassorkester att uppträda under kvällen.

Panzisjukhuset grundades 1999 av gynekologen Denis Mukwege med stöd från PMU, Läkarmissionen och Sida i syfte att bedriva kvalificerad mödrahälsovård. Sjukhuset ägs idag av Communauté des Eglises de Pentecôte en Afrique Centrale.

RELATERADE ARTIKLAR

Vid 15.30-tiden larmades polisen om bostadsinbrott i Linghem. Flera patruller skickades till platsen för att...
Under måndagen meddelade Göta hovrätt sin dom i Esmeraldafallet. Hovrätten skärper straffet och dömer...
Vid 13.20-tiden på söndagen larmades räddningstjänst, ambulans och polis till en singelolycka på Stjärnorpsvägen...

FÖLJ LKPG.NEWS

3,291FöljareGilla
69FöljareFölj
13FöljareFölj

VÄDRET I LINKÖPING

Linköping
mulet
19.7 ° C
20.2 °
17.5 °
91 %
2.1kmh
90 %
mån
20 °
tis
24 °
ons
23 °
tor
24 °
fre
27 °