3.6 C
Linköping
måndag, april 15, 2024

Djurkliniken blev Årets Företagare

Caroline William blev Årets Företagare

Priset Årets företagare som arrangeras varje år gick i år till Caroline William som driver Motala Djurklinik AB i Motala kommun.

Organisationen Företagarnas regionchef Frida Boklund och Landshövding Carl Fredrik Graf delade ut priset Årets Företagare Östergötland på Slottet i slutet av augusti. Caroline kvalificerade sig till länstävlingen genom att i våras bli Årets Företagare i Motala.

Direkt till final

Sammanlagt 11 företag från olika Östgöta kommuner tävlade om att gå vidare till den stora nationella finalen i Stockholm den 11 oktober och där tävla om Årets Företagare Sverige 2019.

– Alla som är nominerade till en sådan här tävling är naturligtvis kvalificerade på alla sätt och vis. Det handlar för oss i juryn om att hitta mjuka värden för att kora en vinnare. Caroline William är en utmärkt förebild för östgötskt företagande. Hon har satt Motala och Östergötland på kartan när det gäller djurvård. Vi tycker att Motala Djurklinik är en mycket värdig vinnare. Caroline hamnade i en helt ny lokal och råkade ut för olika hinder i starten. Alla som vi har pratat med säger att hon aldrig gnäller utan istället försöker hitta lösningar på problemen, säger Frida Boklund, regionchef Företagarna.

Flerfaldig pristagare

För drygt tre år sedan tog Caroline William över Motala djurklinik och har sedan dess utvecklat företaget vidare tillsammans med sina kollegor. Caroline uppmärksammades redan förra året när hon utsågs till Årets nyföretagare i Motala.

– Jag blev väldigt förvånad över att vinna ett nyföretagare pris bland mer erfarna företag. När jag året efter blev utsedd till Årets företagare i Motala blev jag ännu mer förvånad. Jag trodde verkligen inte att jag skulle gå vidare och vinna tävlingen om Årets företagare i Östergötland. Jag var tvungen att fråga om dom menade mig när de ropade ut vinnaren, säger Caroline William som nu får förbereda sig inför en Stockholmsfinal i oktober.

– Jag har inga större förhoppningar om att vinna i Stockholm men det ska bli jätteroligt och spännande att få träffa alla andra entreprenörer.

Landshövding Carl Fredrik Graf sammanfattade under prisceremonin vad som gäller för att bli Åretsföretagare i Östergötland.

– Kreativitet, ett genuint intresse och förmågan att fokusera kännetecknar vår vinnare. Framgångsrika och innovativa företag är en förutsättning för att Sverige och Östergötland ska fortsätta utvecklas, säger Carl Fredrik Graf i en kommentar.

RELATERADE ARTIKLAR

Klockan 20:00 larmades polis, räddningstjänst och ambulans till stadsdelen Navestad i Norrköping efter samtal...
Över hundra anmälningar har inkommit till polisen angående skadegörelse på bilar i området Lagerlunden...
Klockan 03:46 inkommer ett larm till polisen om att det iakttagits någon form av...

FÖLJ LKPG.NEWS

3,582FöljareGilla
81FöljareFölj
16FöljareFölj

VÄDRET I LINKÖPING

Linköping
klar himmel
3.6 ° C
4 °
2.7 °
75 %
4.1kmh
0 %
mån
10 °
tis
6 °
ons
9 °
tor
4 °
fre
7 °