9 C
Linköping
lördag, september 18, 2021

Strandfiket får toaletter och dusch

Toaletter byggs vid Stångån

Mickey’s strandfik , nedanför hotell Scandic City, har utvecklats varje år med olika familjära attraktioner. Kaféet har genom åren producerat flera verksamheter som roar alla som promenerar längs med Stångåns strand. Nu i sommar har en niohåls äventyrsminigolfbana byggts och den har redan lockat många besökare.

Stångåpromenaden utvecklas

I takt med att fler människor stannar till vid Mickey’s strandfik har behoven av rent vatten och toaletter ökat.
─ Vi hyr ut till företag, grupper och till privatpersoner under april till september och vi har även spontanbesök av folk som fikar eller köper glass. Tyvärr saknar folk toaletter i närområdet och det har vi frågat kommunen om de kan fixa det. Beachen bredvid strandfiket är populärt för solbadande linköpingsbor och en dusch skulle inte vara helt fel, säger Mickey Gharib som driver strandfiket sedan.

Nästa projekt

Nu ser det ut som om Linköpings kommun har hörsammat önskemålen om en sanitetsanläggning i området. Redan nästa år beräknas toaletter och duschar stå klara enligt kommunens planer. Dessa planer är något som Mickey Gharib välkomnar.
─ Det låter jättebra att kommunen tar det här på allvar och tillgodoser behoven av duschar och toaletter. Nu kan vi våga ta tag i nästa stora utvecklingsprojekt här nere, menar Gharib som förmodligen syftar på de djärva planerna på att bygga en swimmingpool nedsänkt i Stångåns vatten.

RELATERADE ARTIKLAR

En man i 20-årsåldern ska ha blivit misshandlad och hotad av flera gärningsmän som...
Efter det senaste mordförsöket i Ryd har Linköpings kommun nu valt att förstärka och...
Under gårdagens eftermiddag och vid 16.00-tiden hade ett gäng män samlats i Skäggetorp för...

FÖLJ LKPG.NEWS

3,380FöljareGilla
81FöljareFölj
15FöljareFölj

VÄDRET I LINKÖPING

Linköping
mulet
9 ° C
10.2 °
8.1 °
66 %
2.1kmh
90 %
lör
9 °
sön
12 °
mån
10 °
tis
10 °
ons
18 °