19.7 C
Linköping
lördag, juli 20, 2024

Omsorgsföretag Attendo får betala vite igen

Nu får vårdbolaget Attendo betala vite på 250 000 kronor till Linköpings kommun i två fall. anledningen till detta är att bolaget brutit mot avtal om lägsta bemanning på ett vårdboende samt på grund av bristande rutiner i larmhantering inom hemtjänsten.

På ett av de vårdboenden som Attendo driver på uppdrag av Linköpings kommun har bemanningen understigit den lägstanivå som avtalet anger. Utföraren har inte på ett tillfredsställande sätt kunnat ge någon förklaring till varför detta skett.

– Den som ingått ett avtal med Linköpings kommun ska vara på det klara med att vi kommer följa upp äldreomsorgen. Vi kommer att använda de sanktioner som står till vårt förfogande om vi upptäcker att man inte följer avtalen. Det handlar om att säkerställa en god och jämlik äldreomsorg – oavsett om den drivs i kommunal eller privat regi, säger vård- och äldrenämndens ordförande Jonatan Hermansson (S) och fortsätter.

– Vi vill naturligtvis att inga viten ska behöva utfärdas och att all äldreomsorg ska utföras i enlighet med kraven vi ställer i uppdrag och avtal. Den skärpta uppföljningen gör att vi tidigt kan upptäcka brister och säkerställa att de rättas till. På så sätt tryggar vi Linköpingsbornas tillgång till en god äldreomsorg, avslutar Jonatan Hermansson (S).

Inte första gången vite utdöms

Gällande Attendos hemtjänst har det tidigare funnits brister i hur de har hanterat och svarat på larm inom hemtjänsten. Attendo har till stor del rättat till bristerna och vite utgår nu endast med 3 000 kronor för ett fåtal avvikelser.

– Det är tydligt att kommunens uppföljning har gett resultat. Vi ser att Attendo nu har vidtagit åtgärder som förbättrat larmhanteringen. Vitets begränsade storlek speglar detta, men är också en signal om att vi varken accepterar små eller stora brister, säger Jonatan Hermansson (S).

RELATERADE ARTIKLAR

Polisens regionledningscentral öst har hanterat ett 120-tal ärenden som rör Östergötlands län. Det har...
Polisen har hanterat ett 80-tal ärenden i Östergötlands län under natten. Inga allvarliga händelser...
Polisen har hanterat ett 80-tal ärenden i Östergötlands län. Man gripen för misshandel Strax efter 20:00...

FÖLJ LKPG.NEWS

3,582FöljareGilla
81FöljareFölj
16FöljareFölj

VÄDRET I LINKÖPING

Linköping
mulet
19.7 ° C
20 °
19.2 °
76 %
4.1kmh
100 %
lör
26 °
sön
26 °
mån
24 °
tis
23 °
ons
22 °