19.7 C
Linköping
lördag, juli 20, 2024

Linköping FC värvar australiensare

Ytterbacken Polly Doran från Melbourne Victory FC, Australien har nyligen skrivit ett 2,5 år långt kontrakt med Linköping FC. 

Polly kommer närmast från spel i England dit hon gick redan 2022 till Crystal Palace på ett lån som sedan förlängdes ytterligare ett år. Den australiensiska landslagsspelaren var därmed med och vann Championship säsongen 2023/24 som gjorde Crystal Palace klart för spel i den engelska högstaligan, Women’s Super League 2024/25.

Provtränat en vecka

Den 22-åriga Polly Doran värvades av Melbourne Victory FC hemma i Australien inför säsongen 2019/20 och var sedan med och vann titeln två år i rad, 2020/21 och 2021/22 innan hon gick på lån till England. Polly har varit och provtränat under en vecka med LFC och huvudtränare Rafael Roldán, 

– Vi blev alla (tränarteamet) mycket imponerade av Polly när hon var här och visade upp sig. Det kändes bra att få det som vi sett på video, bekräftat i verkligheten. Hon kommer med många kvaliteter som fotbollsspelare, en spelare som är bra med både höger och vänster fot men också atletisk och offensiv! Trots sin unga ålder kommer hon också med en erfarenhet av att vinna titlar med både Melbourne Victory och nu senaste med Crystal Palace. säger Rafael Roldán i ett pressmeddelande.

Spelklar till match mot Hammarby

Efter en överenskommelse med Melbourne Victory kommer Polly Doran att ansluta till laget efter sommarens uppehåll i slutet av juli och LFC har siktet inställt på att få henne spelklar till det damallsvenska mötet med Hammarby den 17 augusti. 

– Jag är mycket förväntansfull över att få komma till Linköping! Det är en klubb med en enorm historia och här finns många fina människor och många stora spelare har börjat sina karriärer här. Att få spela i den svenska ligan (OBOS Damallsvenskan) har alltid varit ett av mina mål eftersom det är en av toppligorna i världen och den är känd för att ha utvecklat många av världens bästa spelare. Jag tvivlar inte en sekund på att det är kommer vara ett fantastiskt steg för min karriär och jag kan inte vänta till jag får komma till Sverige och börja spela med laget, säger Polly Doran.

RELATERADE ARTIKLAR

Polisens regionledningscentral öst har hanterat ett 120-tal ärenden som rör Östergötlands län. Det har...
Polisen har hanterat ett 80-tal ärenden i Östergötlands län under natten. Inga allvarliga händelser...
Polisen har hanterat ett 80-tal ärenden i Östergötlands län. Man gripen för misshandel Strax efter 20:00...

FÖLJ LKPG.NEWS

3,582FöljareGilla
81FöljareFölj
16FöljareFölj

VÄDRET I LINKÖPING

Linköping
mulet
19.7 ° C
20 °
19.2 °
76 %
4.1kmh
100 %
lör
26 °
sön
26 °
mån
24 °
tis
23 °
ons
22 °