22.1 C
Linköping
lördag, juli 20, 2024

BLÅLJUS: Smällar i Norrköping, misshandel i Vadstena och trafikolycka

Polisens regionledningscentral har hanterat ett 110-tal ärenden som rör Östergötlands län.

Smällar i Marielund

Vid 04:30-tiden i natt får polisen samtal från allmänheten som hört höga smällar i stadsdelen Marielund i centrala Norrköping. Polis rycker ut till området med flertalet patruller för att undersöka vad det rör sig om. Efter att ha kontrollerat flera personer och sökt av området kan man ej konstatera att det rör sig om något brottsligt som inträffat. Insatsen avslutas.

Man gripen för misshandel

Runt klockan 23:00 igår får polisen vetskap om ett bråk i Vadstena kommun där en kvinna ska ha blivit misshandlad av en man. Polisen kommer till platsen där man anträffar mannen som man sedan får kontroll på. Mannen grips sedan misstänkt för misshandel. Kvinnan ska ej kommit till allvarlig skada i samband med händelsen.

Polisen har utöver detta bland annat hanterat ärenden kopplade till fylleri samt gjort diverse rutinmässiga kontroller på eget initiativ eller efter larm från,,

En trafikolycka med en lastbil och en personbil på riksväg 34

Klockan 10:32 inkommer ett larm om en trafikolycka med en lastbil och en personbil inblandad. Platsen är riksväg 34, strax norr om akvedukten under Göta Kanal. Vägen blev helt blockerad då lastbilen hamnat tvärs över båda vägbanorna. En person blev fastklämd i personbilen.

Vägen var avstängd en längre stund då båda fordonen måste bärgas. Trafiken leds om via Borensberg. En kvinna, föraren av personbilen, fick allvarliga skador i olyckan.

Kvinnan fördes till sjukhus med ambulans. En förundersökning gällande grov vårdslöshet i trafik har inletts och båda fordonen tas i beslag. Ingen person har delgivits misstanke om brott.

Föraren av personbilen, en kvinna i 55-årsåldern, har avlidit. Närmast anhöriga har underrättats om dödsfallet

RELATERADE ARTIKLAR

Polisens regionledningscentral öst har hanterat ett 120-tal ärenden som rör Östergötlands län. Det har...
Polisen har hanterat ett 80-tal ärenden i Östergötlands län under natten. Inga allvarliga händelser...
Polisen har hanterat ett 80-tal ärenden i Östergötlands län. Man gripen för misshandel Strax efter 20:00...

FÖLJ LKPG.NEWS

3,582FöljareGilla
81FöljareFölj
16FöljareFölj

VÄDRET I LINKÖPING

Linköping
mulet
22.1 ° C
22.2 °
21.7 °
64 %
2.1kmh
100 %
lör
22 °
sön
26 °
mån
25 °
tis
23 °
ons
22 °