15.7 C
Linköping
söndag, juli 21, 2024

Ny konstnärlig utbildning flyttar in i Tannefors Center

Region Östergötland, Linköpings kommun och Norrköpings kommun har gjort en gemensam överenskommelse om att stötta arvsfondsprojektet ”Scenen är mitt liv!”.

Bakom initiativet ”Scenen är mitt liv! står Funktionsrätt Östergötland i samverkan med föreningen Kulturcentrum Öst. Projektet har fått drygt 10,2 miljoner kronor från Allmänna Arvsfonden. Samtidigt påbörjas arbetet med att etablera ett kulturcentrum med både öppen verksamhet och en kulturarbetsplats.

Efter projekttiden ska verksamheten drivas vidare av föreningen Kulturcentrum Öst, i samverkan med Region Östergötland, Linköpings kommun och Norrköpings kommun.

Startar i höst

I höst börjar den första kullen studenter på en ny konstnärlig utbildning för personer som gått i den anpassade gymnasieskolan på Tannefors Center som nu blir ny plats för konstnärlig utbildning.
– Många i den här gruppen står utan sysselsättning och ytterst få utbildar sig vidare. Det måste vi ändra på. Därför startar vi den här utbildningen där studenterna kan utveckla sin kulturella och konstnärliga kompetens och bidra till länets kulturliv. Det skapar fler valmöjligheter och främjar mångfald, inkludering och tillgänglighet, säger Agneta Lindqvist, ordförande i Funktionsrätt Östergötland i ett pressmeddelande.

Styrkan i samverkan

Projektet ska också visa på styrkan i bred samverkan mellan myndigheter, kommuner och organisationer.

– Det känns väldigt bra att Kulturcentrum Öst får den nya utbildningen på plats eftersom den riktar sig till en målgrupp som tidigare inte haft möjlighet till eftergymnasiala studier inom kulturområdet. Vi är så klart extra glada att platsen är Linköping och hälsar studenter från hela Östergötland välkomna hit, Lotta Bäckman (S), kultur-och fritidsnämndens ordförande,.

Projektverksamheten drivs vidare

Nu i veckan nu pågår en inflyttning av verksamheten i Tannefors Center, mitt emot Friskis och Svettis.

–Vi är glada att lokalfrågan äntligen har löst sig. Våra ämnen musik, dans, teater och bild kräver sina utrymmen och vi känner att det kommer bli riktigt bra här i Tannefors. Nu ser vi verkligen fram emot att få ta emot våra studenter till hösten, säger Karin Ganestål som är en av projektledarna.

Föregående artikel
Nästa artikel

RELATERADE ARTIKLAR

Polisens regionledningscentral öst har hanterat ett 120-tal ärenden som rör Östergötlands län. Det har...
Polisen har hanterat ett 80-tal ärenden i Östergötlands län under natten. Inga allvarliga händelser...
Polisen har hanterat ett 80-tal ärenden i Östergötlands län. Man gripen för misshandel Strax efter 20:00...

FÖLJ LKPG.NEWS

3,582FöljareGilla
81FöljareFölj
16FöljareFölj

VÄDRET I LINKÖPING

Linköping
mulet
15.7 ° C
16 °
13.7 °
90 %
1kmh
100 %
sön
26 °
mån
25 °
tis
23 °
ons
24 °
tor
19 °