15.7 C
Linköping
söndag, juli 21, 2024

BLÅLJUS: Brand i Motala och rån i Finspång

Polisens regionledningscentral har hanterat ett 60-tal ärenden som rör Östergötlands län.

Polisen bland annat hanterat ärenden kopplade till viltolyckor samt gjort diverse kontroller på eget initiativ eller efter larm från allmänheten.

Rån i Finspång

Klockan 06:05 larmas polis till en butik i centrala Finspång efter att ett rån ska ha ägt rum. Enligt tidiga uppgifter ska en person kommit in i butiken och stulit kontanter från kassan. Personen ska sedan ha lämnat platsen. Ingen person ska ha kommit till fysisk skada i samband med händelsen. Polisen är på plats för vidare informationsinhämtning. Ingen gärningsperson har påträffats i nuläget. Polisen har upprättat en anmälan om rån. Man arbetar ännu på platsen för att få mer detaljerade uppgifter om vad som inträffat.

Brand i ett flerfamiljshus i Motala

En brand utbröt i en lägenhet högst upp i ett trevåningshus i Motala. Larmet inkom klockan 15:33 igår. Räddningstjänst och polis samverkade på plats och en person, en man i 50-årsåldern, fick evakueras via balkong. Han har förts till sjukhus men ska inte ha allvarliga skador. Vid 16:15 var branden släckt och ingen spridningsrisk förelåg. Lägenheten har fått stora skador och det är oklart hur branden startade. En undersökning av brandplatsen för att klarlägga orsaken ska göras.

En anmälan om allmänfarlig vårdslöshet har upprättats.

RELATERADE ARTIKLAR

Polisens regionledningscentral öst har hanterat ett 120-tal ärenden som rör Östergötlands län. Det har...
Polisen har hanterat ett 80-tal ärenden i Östergötlands län under natten. Inga allvarliga händelser...
Polisen har hanterat ett 80-tal ärenden i Östergötlands län. Man gripen för misshandel Strax efter 20:00...

FÖLJ LKPG.NEWS

3,582FöljareGilla
81FöljareFölj
16FöljareFölj

VÄDRET I LINKÖPING

Linköping
mulet
15.7 ° C
16 °
13.7 °
90 %
1kmh
100 %
sön
26 °
mån
25 °
tis
23 °
ons
24 °
tor
19 °