15.7 C
Linköping
söndag, juli 21, 2024

Oppositionen i Regionen kritiserar “Skräddarsydd” arbetsordning för SD

Nu reagerar socialdemokraterna i Region Östergötland mot förslaget till förändringar i regionfullmäktiges arbetsordning som de anser vara skräddarsytt för Sverigedemokraterna.

– Vid dagens sammanträde i regionfullmäktige ska en förändrad arbetsordning tas. En arbetsordning ska vara ett dokument som lägger grunden för arbetet i fullmäktige. Arbetsordningen ska vara ett dokument som ska vara allmängiltigt och som ska hålla ordning och reda och ska vara något som ska gälla för alla partier oavsett majoritetsförhållanden. Det gör mig besviken att etablerade partier som Moderaterna går med på dessa förändringar. Det är en farlig väg att gå, och jag undrar i mitt stilla sinne, vad blir nästa steg för att Sverigedemokraterna ska få utökad makt, säger Kaisa Karro, (S) oppositionsråd i ett pressmeddelande och fortsätter.

– Idag har vi åter fått en produkt som med kirurgisk precision är skräddarsydd för Sverigedemokraterna.

Oppositionspartierna S, V, C och Mp lade fram ett gemensamt yrkande, som liknade det socialdemokraterna förde fram i regionstyrelsen. Oppositionen förlorade dock voteringen med siffrorna 50 mot och 51 för.

Fri lejd för SD?

Förslaget som antogs handlar, enligt socialdemokraterna, om att Sverigedemokraterna får fri lejd att rekrytera en person som inte är folkvald. De har rekryterat brett via annons i ställer för att hitta en person i sin 16 ledamöter stora folkvalda grupp i regionfullmäktige.

– I jobbannonsen beskriver de att de kommer arbeta i en majoritet, och det var ju skönt att vi fick det bekräftat. Moderaterna har inte gärna känts vid den biten tidigare och SD har heller inte fått delta vid deras gruppmöten. Att SD måste söka någon utifrån känns som ett rejält underbetyg till den egna gruppen. De har alltså ingen där som duger! Vi beklagar att Moderaterna inbjuder till att urholka det fina i att uppbära ett förtroende både från östgötarna men inte minst från sina medlemmar, menar Kaisa Karro.

RELATERADE ARTIKLAR

Polisens regionledningscentral öst har hanterat ett 120-tal ärenden som rör Östergötlands län. Det har...
Polisen har hanterat ett 80-tal ärenden i Östergötlands län under natten. Inga allvarliga händelser...
Polisen har hanterat ett 80-tal ärenden i Östergötlands län. Man gripen för misshandel Strax efter 20:00...

FÖLJ LKPG.NEWS

3,582FöljareGilla
81FöljareFölj
16FöljareFölj

VÄDRET I LINKÖPING

Linköping
mulet
15.7 ° C
16 °
13.7 °
90 %
1kmh
100 %
sön
26 °
mån
25 °
tis
23 °
ons
24 °
tor
19 °