15.7 C
Linköping
söndag, juli 21, 2024

Dom i Flugsvamp 3 målet – 11 års fängelse

Stockholms tingsrätt meddelade dom i ett mål där en 40-årig man är åtalad för synnerligen grovt narkotikabrott. Mannen misstänks ha skapat och drivit marknadsplatsen Flugsvamp 3. Ytterligare två personer är åtalade för medhjälp till synnerligen grovt narkotikabrott.

Domstolen dömer den huvudtilltalade till fängelse i elva år och tio månader. Två medtilltalade döms till fängelse i sex och ett halvt år respektive fyra och ett halvt år för bland annat medhjälp till synnerligen grovt narkotikabrott.

Gjorde affärer i bitcoin

Under nästan tre års tid fanns en mycket välanvänd marknadsplats för narkotika på det så kallade ”Darknet”. På marknadsplatsen kunde säljare och köpare göra affärer i kryptovalutan bitcoin. Marknadsplatsen hade en omsättning i bitcoin som motsvarade cirka en halv miljard kronor

– Stockholm tingsrätt dömer den huvudtilltalade för synnerligen grovt narkotikabrott, grovt penningtvättbrott och två fall av grovt bokföringsbrott. Tingsrätten beslutar även att bland annat förverka värde som den tilltalade har tjänat på brottsligheten. Dessutom meddelas han näringsförbud i fem år och han häktas, säger Ulf Walther, rådman vid Stockholms tingsrätt och rättens ordförande i ett pressuttalande på domstolens hemsida.

RELATERADE ARTIKLAR

Polisens regionledningscentral öst har hanterat ett 120-tal ärenden som rör Östergötlands län. Det har...
Polisen har hanterat ett 80-tal ärenden i Östergötlands län under natten. Inga allvarliga händelser...
Polisen har hanterat ett 80-tal ärenden i Östergötlands län. Man gripen för misshandel Strax efter 20:00...

FÖLJ LKPG.NEWS

3,582FöljareGilla
81FöljareFölj
16FöljareFölj

VÄDRET I LINKÖPING

Linköping
mulet
15.7 ° C
16 °
13.7 °
90 %
1kmh
100 %
sön
26 °
mån
25 °
tis
23 °
ons
24 °
tor
19 °