17.4 C
Linköping
söndag, juli 21, 2024

BLÅLJUS: Brand i hönshus – Tusentals höns innebrända

Brand i Hönshus

Ett hönshus brinner med öppna lågor klockan 08:16 i Örtomta. Polis och räddningstjänst på platsen konstaterar att ingen person ska ha skadats men det ska vara ett oklart antal höns kvar i byggnaden.

Ett antal höns kunde inte räddas

Branden har spred sig till andra byggnader. Enligt uppgift har ett större antal djur blivit kvar i byggnaden. De har inte kunnat räddas. Det rör sig uteslutande om höns. 

Räddningstjänst arbetar på platsen för att motverka risken för spridning. I nuläget finns ingen brottsmisstanke.  Det rör sig om en större byggnad och inte ett enskilt mindre hönshus. Byggnaden i sig har inte gått att rädda utan den får brinna ner. Antalet döda djur ska uppgå till flera tusental.

Smällar i Norrköping

Under natten till lördag, mellan klockan 22 00 på fredagen och 07 00 på lördagen har polisens regionledningscentral öst hanterat 115 ärenden som rör Östergötlands län. Det har bland annat rört sig om personer som omhändertagits enligt lagen om berusade personer.

Inga grova våldsbrott har kommit till polisens kännedom. Ett flertal samtal har inkommit om smällar i Norrköping och då särskilt området Marielund. Dessa smällar har kunnat härledas till så kallade bangers.

RELATERADE ARTIKLAR

Polisens regionledningscentral öst har hanterat ett 120-tal ärenden som rör Östergötlands län. Det har...
Polisen har hanterat ett 80-tal ärenden i Östergötlands län under natten. Inga allvarliga händelser...
Polisen har hanterat ett 80-tal ärenden i Östergötlands län. Man gripen för misshandel Strax efter 20:00...

FÖLJ LKPG.NEWS

3,582FöljareGilla
81FöljareFölj
16FöljareFölj

VÄDRET I LINKÖPING

Linköping
klar himmel
17.4 ° C
18.1 °
15.6 °
88 %
3.6kmh
0 %
sön
26 °
mån
25 °
tis
23 °
ons
24 °
tor
19 °