17.4 C
Linköping
söndag, juli 21, 2024

Saab startar ny fabrik i Indien – Ska producera granatgeväret Carl-Gustaf

Saab tog igår första spadtaget för att markera starten på konstruktionen av en ny fabrik i Indien, där företaget kommer att producera granatgeväret Carl-Gustaf. Fabriken byggs i den indiska delstaten Haryana.

Saab fick under 2023 godkännande från indiska myndigheter till en 100-procentig utländsk direktinvestering. Det innebär att Saab kommer att ha fullt ägande av fabriken, genom det nya dotterbolaget Saab FFVO India.

Sedan 1976

Saabs axelburna granatgevär Carl-Gustaf har använts av den indiska armén sedan 1976 och är väl etablerat inom indiska försvarsmakten.

– Jag är stolt över att vi är igång med konstruktionen av fabriken i Indien. Det blir vår första anläggning utanför Sverige med tillverkning av Carl-Gustaf, säger Görgen Johansson, chef för Saabs affärsområde Dynamics i ett pressmeddelande.

Milstolpe för Indien

Saab kommer att samarbeta med indiska underleverantörer, och verksamheten kommer att möta alla krav som ställs inom Make in India, som är ett initiativ från indiska myndigheter för att uppmuntra utländska investeringar i utvecklings- och tillverkningsverksamhet i landet.

– Idag är en viktig milstolpe för Sverige och Indien. Saabs anläggning blir den första utländskt helägda fabriken i Indien med produktion av försvarsmateriel. Det visar på det starka bilaterala samarbetet mellan våra länder, säger Håkan Jevrell, Statssekreterare hos Sveriges bistånds- och utrikeshandelsminister.

RELATERADE ARTIKLAR

Polisens regionledningscentral öst har hanterat ett 120-tal ärenden som rör Östergötlands län. Det har...
Polisen har hanterat ett 80-tal ärenden i Östergötlands län under natten. Inga allvarliga händelser...
Polisen har hanterat ett 80-tal ärenden i Östergötlands län. Man gripen för misshandel Strax efter 20:00...

FÖLJ LKPG.NEWS

3,582FöljareGilla
81FöljareFölj
16FöljareFölj

VÄDRET I LINKÖPING

Linköping
klar himmel
17.4 ° C
18.1 °
15.6 °
88 %
3.6kmh
0 %
sön
26 °
mån
25 °
tis
23 °
ons
24 °
tor
19 °