15.7 C
Linköping
söndag, juli 21, 2024

Bokslutsresultat på 1,13 miljarder för Tekniska verken

Dagen efter den stora ommöbleringen i ledningen för Tekniska verkens helägda elhandelsbolag Bixia kom ett bokslutsresultatet för hela koncernen på ett resultat på 1,13 miljarder kronor för hela koncernen.

Vinsten för Tekniska verken i Linköping innebär goda förutsättningar för att fortsätta bygga världens mest resurseffektiva region och att investera i samhällskritiska funktioner. Resultat innebär även att Tekniska verken kan föreslå att årets utdelning till Linköpings kommun blir 338 miljoner kronor.

Priserna för koncernens tjänster ska ligga under riksgenomsnittet

Bokslutet med års- och hållbarhetsredovisningen fastställs på Tekniska verkens årsstämma 2024-04-29.

– Många av våra tjänster som el, värme, rent vatten och en välfungerande verksamhet för avfall och återvinning är grundläggande för våra kunders enkla och hållbara vardag. Under året har vi haft en mycket hög leveranssäkerhet, med en driftsäkerhet på över 99 procent. Men vi kan inte nöja oss med det, vi måste ständigt vara lyhörda för våra kunders energi- och hållbarhetskrav. Vi är stolta över att vi, tillsammans med våra kunder och partners, kan fortsätta att bära ledartröjan i energiomställningen och vara en stark aktör på den framtida energimarknaden. Vi har under året drivit ett antal stora projekt för att minska de fossila utsläppen och stärka cirkulära flöden med målet att öka resurseffektiviteten, säger Michael Fahlström, tillförordnad vd för Tekniska verken i ett pressmeddelande.

Stora investeringar

Under 2023 uppgick koncernens nettoinvesteringar till 1,4 miljarder kronor. Bland de större satsningarna märks byggstarten av Gärstad sorteringsanläggning, liksom byggstarten av utbyggnaden av den befintliga biogasanläggningen i Linköping. Ackumulatortanken i Lambohov färdigställdes under året och förstärkningar av elnätet genomfördes för att upprätthålla och säkerställa en stabil elförsörjning även i framtiden.

RELATERADE ARTIKLAR

Polisens regionledningscentral öst har hanterat ett 120-tal ärenden som rör Östergötlands län. Det har...
Polisen har hanterat ett 80-tal ärenden i Östergötlands län under natten. Inga allvarliga händelser...
Polisen har hanterat ett 80-tal ärenden i Östergötlands län. Man gripen för misshandel Strax efter 20:00...

FÖLJ LKPG.NEWS

3,582FöljareGilla
81FöljareFölj
16FöljareFölj

VÄDRET I LINKÖPING

Linköping
mulet
15.7 ° C
16 °
13.7 °
90 %
1kmh
100 %
sön
26 °
mån
25 °
tis
23 °
ons
24 °
tor
19 °