15.7 C
Linköping
söndag, juli 21, 2024

BLÅLJUS: Efterlyst från HVB-hem gripen för vårdslöshet i trafik

En bil och förare som en patrull ska kontrollera klockan 01.42 på Brokindsleden i Linköping, väljer att försöka köra ifrån patrullen.

Bilen krockar med något föremål efter några minuters jakt och föraren springer från platsen men kan lokaliseras efter att ha spårats av hundförare på Stentorpsvägen. Föraren, som är en pojke strax under 18 år, grips och är misstänkt för tillgrepp av fortskaffningsmedel, grov olovlig körning, vårdslöshet i trafik och drograttfylleri. Pojken är vid händelsen efterlyst och avviken från ett HVB- hem i annan del av landet.

Cyklist påkörd av bil i Norrköping

En cyklist har skadats efter att ha blivit påkörd av en bil under måndagseftermiddagen i Norrköping. Cyklisten, en kvinna, uppges vara skadad. Polispatrull på plats har pratat med aktuell förare av bilen. Man har dock i nuläget inte kunnat höra den drabbade cyklisten. 

Cyklisten bedöms vara allvarligt skadad. För närmare information om skadeläget hänvisas till sjukvården. Bilföraren misstänks för vårdslöshet i trafik samt vållande till kroppsskada. Den person som blev påkörd har inte kunnat höras.

Tipsa polisen på 114 14

Polisen önskar tips kring olyckan som skedde på eftermiddagen vid Finspångsvägen/Hembyggarvägen i Pryssgården i Norrköping.

Har du sett någonting? Kontakta polisen på 114 14 eller via polisen.se

RELATERADE ARTIKLAR

Polisens regionledningscentral öst har hanterat ett 120-tal ärenden som rör Östergötlands län. Det har...
Polisen har hanterat ett 80-tal ärenden i Östergötlands län under natten. Inga allvarliga händelser...
Polisen har hanterat ett 80-tal ärenden i Östergötlands län. Man gripen för misshandel Strax efter 20:00...

FÖLJ LKPG.NEWS

3,582FöljareGilla
81FöljareFölj
16FöljareFölj

VÄDRET I LINKÖPING

Linköping
mulet
15.7 ° C
16 °
13.7 °
90 %
1kmh
100 %
sön
26 °
mån
25 °
tis
23 °
ons
24 °
tor
19 °