18.2 C
Linköping
torsdag, juli 25, 2024

Explosion och farligt föremål i Norrköping

Polisens regionledningscentral har hanterat ett 80-tal ärenden som rör Östergötlands län. Det som sticker ut är det misstänkta farliga föremål i Lindö och en detonation i Klockartorpet.

Mindre detonation Norrköping

Klockan 22:44 är polis på plats i området Klockaretorpet med anledning av en mindre detonation i ett flerfamiljshus. Ingen person ska ha skadats. Förundersökning om skadegörelse har inletts. Detonationen har skett i anslutning till, eller utanför, ett kedjehus.

Ingen person är skadad och de materiella skadorna är begränsade till storleken. Händelsen är rubricerad som skadegörelse och förundersökning har inletts. Polisen arbetar tillsammans med bland annat räddningstjänsten. På plats finns ett stort antal polisiära enheter med olika kompetenser. 

Bland annat handlar arbetet om att bilda sig en uppfattning om vad som hänt och hur, samt att försöka fånga in eventuella vittnesuppgifter eller annat som kan vara av intresse för utredningen. 

Misstänkt farligt föremål i Lindö

Klockan 01:41 polispatruller är på plats i området Lindö med anledning av kontroll av ett misstänkt farligt föremål. Nationella bombskyddet är inkallat.

Ett område spärrades av och polis, räddningstjänst och ambulans arbetar på platsen. En del fastigheter är berörda av inrymning och en del utryms. Detta är standardförfarande av säkerhetsskäl. Det är ännu för tidigt att uttala sig om vad det är för föremål. Det nationella bombskyddet kommer att undersöka föremålet innan information kan ges.

Förundersökning om grovt olaga hot är inledd. Föremålet har hittats utomhus, men det är för tidigt att gå ut med exakt var detta skett.

Klockan 06:57 är Nationella bombskyddet är på plats. Polisen arbetar fortsatt med inrymning och utrymning.

Samband mellan Lindö och Klockartorpet

Gällande ärendet i Klockartorpet under gårdagskvällen. Det är alldeles för tidigt att uttala sig om eventuella samband mellan denna händelse och händelsen i går kväll.

I nuläget är det inte klarlagt om detta föremål i Lindö är ett farligt föremål eller inte. Det kommer inte kunna fastställas förrän det nationella bombskyddet kommit till platsen och undersökt föremålet.

Vid åttatiden har ett femtiotal personer har utrymts. Nationella bombskyddet har kontrollerat föremålet. Det var ofarligt. Avspärrningarna hävs.

RELATERADE ARTIKLAR

Polisen har hanterat ett 60-tal ärenden i Östergötlands län. Larm inkommer 03:10 om en brinnande...
Linköping FC värvar isländsk U23-spelare, Maria Ólafsdóttir Grós. När hon nu ansluter till...
Polisens regionledningscentral öst hanterat ett 100-tal ärenden som rör Östergötlands län. Inga grova våldsbrott har...

FÖLJ LKPG.NEWS

3,582FöljareGilla
81FöljareFölj
16FöljareFölj

VÄDRET I LINKÖPING

Linköping
molnigt
18.2 ° C
20 °
17.2 °
84 %
4.6kmh
75 %
tor
22 °
fre
24 °
lör
20 °
sön
22 °
mån
22 °