3.2 C
Linköping
lördag, februari 24, 2024

Fylleri, viltolyckor och trafikbrott,

Polisens regionledningscentral har hanterat ett 80-tal ärenden som rör Östergötlands län.

Polis larmades 22:13 till Styravägen i Motala med anledning av att en inringare noterat inbrottstjuvar vid en garagelänga. Tjuvarna ska kort efteråt ha lämnat i en bil. Polis på plats har letat efter gärningspersonerna samt sökt igenom garaget. I nuläget har ingen person gripits men en anmälan om stöld genom inbrott kommer skrivas och vissa föremål har tagits i beslag. Det är oklart vad/om något har stulits.

Utöver detta har polisen haft ärenden om fylleri, viltolyckor, trafikbrott, psykisk ohälsa samt diverse kontroller på eget initiativ eller efter larm från allmänheten som inte har lett till något allvarligt.

Allmänhet släckte brand i lägenhet

Polis, räddningstjänst och ambulans kallades klockan 15:00 till Lidaleden, Norrköping med anledning av att det var rökfyllt i en lägenhet i Hageby. Det visade sig röra sig om en mindre brand, som bedöms eventuellt ha startat med ett levande ljus.

Tack vare två rådiga personer från allmänheten kunde branden begränsas snabbt genom att en fönsterruta krossades. Därefter hällde man snö på elden, samtidigt som man varnade andra grannar i lägenhetshuset för branden utifall den skulle sprida sig.

Personernas agerande med påbörjad släckning kan enligt polispatrull på plats ha varit avgörande för att branden inte hann sprida sig innan räddningstjänsten anlände.

Ingen person skadades i branden. En förundersökning gällande allmänfarlig vårdslöshet har startas. En kvinna i 80-årsåldern är misstänkt.

Två till sjukhus efter krock

Två personbilar har krockat på Landerydsvägen klockan 17:16. Båda förarna till de aktuella bilarna förs till sjukhus med ambulans. Skadeläget för dessa är okänt, men det ska inte röra sig om allvarliga skador. 

Ovan information om två avförda är felaktig.  En person är misstänkt för att inte ha iakttagit väjningsplikt. 

RELATERADE ARTIKLAR

Polismyndigheten har beslutat om kamerabevakning med drönare i samband med hockeymatchen mellan LHC och...
SMHI har under den senaste tiden utfärdat flera gula och orangea vädervarningar i länet...
Saab har idag tecknat ett kontrakt med Försvarets materielverk (FMV) och tagit emot en...

FÖLJ LKPG.NEWS

3,582FöljareGilla
81FöljareFölj
16FöljareFölj

VÄDRET I LINKÖPING

Linköping
klar himmel
3.2 ° C
3.7 °
-0.3 °
88 %
3.6kmh
0 %
lör
3 °
sön
6 °
mån
5 °
tis
6 °
ons
6 °