2.2 C
Linköping
måndag, februari 26, 2024

Linköping FC bygger vidare – Erik Nordqvist blir klubbchef

LFC har under år 2023 både tappat och nyrekryterat spelare till truppen. Nu för att stärka organisationen ytterligare förstärks klubben med en chef, en ny administratör och en ny ansvarig för sportfrågor.

Nya klubbchefen Erik Nordqvist kom till klubben för lite mer än ett år sedan, då i rollen som strategisk säljare. Det hårda arbetet med sponsorer och partners har resulterat i att Erik nu är redo att ta sig an det större uppdraget, som chef i LFC.

– Först vill jag säga att det här är en stor ära för mig och en dröm som går i uppfyllelse. Jag älskar fotboll och jag brinner för att utveckla samarbeten och partnerskap. Under min första tid i klubben så har jag sett att det finns en otroligt stor potential till att utveckla LFC. Vi kan erbjuda något mycket större än bara det som sker på fotbollsplanen. Damfotbollen är på en spännande frammarsch och där vill vi vara med. Det finns ett mervärde i damfotbollen och det ser jag som mitt största uppdrag – att se till att den utveckling inom sporten alla pratar om, även får chansen att växa och gro här i Linköping. Samtidigt ska vi också blicka framåt och utåt för att påbörja en resa med förhoppningen där att vi redan nästa år ska ta en större roll både i Östergötland och även i Sverige, säger Erik Nordqvist, ny klubbchef i Linköping FC i ett pressmeddelande.

Emma kombinerar två roller

Till sin hjälp kommer Erik att ha Emma Holmquist, som kombinerar sitt uppdrag som utvecklingskonsulent i Östergötlands Fotbollförbund, med en tjänst som administratör på LFC:s kansli.

– Jag hoppas och tror att samarbetet med mina blivande kollegor på LFC-kansliet kan mynna ut i något riktigt bra. Vi har väldigt lika tankar om vilka utmaningar och möjligheter som ligger framför oss, men olika bakgrund, infallsvinklar och idéer som jag tror kan ge en bra synergieffekter. Jag tror hårt på ett lyhört öra mot supportrar, medlemmar och funktionärer, såväl som spelare och ledare. Det andra örat behöver riktas utåt mot den ständigt föränderliga fotbollsvärlden. Med en styrelse som visat att de håller med, så tror jag vi har mycket goda förutsättningar, säger Emma Holmquist.

Ska driva sportsliga frågor

För att komplettera Erik och Emmas roller samt stötta upp extra runt elitlaget och tränarstaben kommer Mia Eriksson att driva och ansvara för de sportsliga frågorna.

– LFC är i en spännande och utmanande fas där damfotbollens utveckling sker i ett rasande tempo runt omkring oss. Det är viktigt att förstå marknaden inom damfotbollen och hur den påverkar valen som vi gör i LFC. Att ha en sportslig strategi är A och O för att kunna fatta det beslut som är nödvändiga för att nå målen som styrelse och verksamhet sätter upp. Det handlar om att ha ett ramverk att arbeta efter så att alla i klubben; medlemmar, spelare, ledare, styrelse och kansli vet vad förväntningarna framåt är men också en större förståelse till att vi gör det vi gör. Jag är övertygad om att vi tillsammans kommer att kunna lyfta LFC till högre höjder med det här sättet att arbeta, säger Mia Eriksson.

RELATERADE ARTIKLAR

Polisens regionledningscentral har hanterat ett 60-tal ärenden som rör Östergötlands län. Polisen bland annat...
En lugn natt trots löningshelg. Inget större ärende. Krockade med älg Klockan 22.54 en älgolycka mellan...
Polismyndigheten har beslutat om kamerabevakning med drönare i samband med hockeymatchen mellan LHC och...

FÖLJ LKPG.NEWS

3,582FöljareGilla
81FöljareFölj
16FöljareFölj

VÄDRET I LINKÖPING

Linköping
något regn
2.2 ° C
2.8 °
1.7 °
99 %
2.6kmh
75 %
mån
4 °
tis
6 °
ons
5 °
tor
6 °
fre
8 °