2.2 C
Linköping
måndag, februari 26, 2024

BLÅLJUS: Skador vid skjutning av fyrverkeriraketer

Ett hundratal ärenden som rör Östergötlands län inkommit till polisens regionledningscentral i öst. Ett antal har rört sig om fyrverkerier som smällts av både i närheten av bostäder och på allmän plats. samt mot och från fordon.

Raketskjutning i stan
Samtal 22:31 om att några skjuter raketer mot bilar i Centrala Linköping. Polispatrull åkte till platsen men ingen person var då kvar. En person ska ha varit nära att träffas av raket.

Misshandel i Finspång

Klockan 00:00 Finspångs kommun inkommer det ett samtal om att en kvinna blivit misshandlad efter att ha konfronterat sin man. Mannen blir då arg och slog henne. Mannen gav sig av men polispatrull kunde lokalisera hans fordon under natten. Mannen, som är i 55-årsåldern, greps vid 01:30 för olaga hot samt misshandel. Han anhölls senare.

Raketskjutning vid Braskens bro
Polisens ledningscentral får samtal 02:48 om att yngre män skjuter raketer i närheten av en bensinmack. Polispatrull tar ett samtal med de berörda och påtalar olämpligheten i detta.

Tre personer skadade av fyrverkerier Motala

Klockan 16.58 inkommer uppgifter om flera skadade personer på Hökartorget i Motala. Personerna har skadats av en fyrverkeripjäs som okända personer avfyrat mot dem.

Två flickor i 17-årsåldern samt en pojke under 15 år har ådragit sig hörsel- och ögonskador till följd av händelsen. Två av dem fördes med ambulans till sjukhus och den tredje med privat bil.

Gärningspersonerna var unga individer som försvann från platsen efter händelsen. Ingen misstänkt i nuläget. En anmälan upprättad gällande grov misshandel i ärendet.

RELATERADE ARTIKLAR

En lugn natt trots löningshelg. Inget större ärende. Krockade med älg Klockan 22.54 en älgolycka mellan...
Polismyndigheten har beslutat om kamerabevakning med drönare i samband med hockeymatchen mellan LHC och...
SMHI har under den senaste tiden utfärdat flera gula och orangea vädervarningar i länet...

FÖLJ LKPG.NEWS

3,582FöljareGilla
81FöljareFölj
16FöljareFölj

VÄDRET I LINKÖPING

Linköping
något regn
2.2 ° C
2.8 °
1.7 °
99 %
2.6kmh
75 %
mån
4 °
tis
6 °
ons
5 °
tor
6 °
fre
8 °