3.2 C
Linköping
söndag, februari 25, 2024

Personrån och bedrägeri

Polisens regionledningscentral har hanterat ett 50-tal ärenden som rör Östergötlands län.

Klockan 02:11 Polis larmades till området Nordantill i Norrköping med anledning av ett personrån. En man i 35-årsåldern ska genom hot om våld ha tvingats ta ut kontanter vid en bankomat. Därefter ska gärningspersonen ha försvunnit från platsen. Målsägande ska ej ha skadats fysiskt. När polis anlänt till området påbörjades sökandet efter den misstänkte. Det fanns ett signalement och vid 02:21 greps en man i 25-årsåldern misstänkt för rån. 

Utöver detta har polisen haft ärenden om rattfylleri, trafikbrott, viltolyckor, mindre trafikolyckor utan personskador, fylleri samt diverse kontroller på eget initiativ eller efter larm från allmänheten som inte har lett till något allvarligt.

Larm om bedrägeri i Linköping

Klockan 18:38 får polisen kännedom om ett bedrägeri mot en äldre person i Linköping. En äldre kvinna ska ha fått samtal på sin telefon, där en person förklarat att målsäganden beställt varor, samt att de skulle hämta upp bankuppgifter hemma hos henne.

Efter samtalet fick hon besök av någon som utgett sig för att tillhöra ett vaktbolag. Gärningspersonen ska efter detta lurat till sig bankkort och smycken.

Liknande tillvägagångssätt ska även drabbat ytterligare en äldre kvinna i Linköping strax efter larmet om den första.

Polisen söker aktivt gärningspersoner efter de två händelserna.

Vi vill belysa vikten av att direkt lägga på luren om någon ringer upp och försöker komma åt känslig bankinformation eller liknande. Seriösa företag, myndigheter eller banker skulle aldrig be dig uppge sådan information. Kom också ihåg att aldrig identifiera dig med bank-id på uppmaning av någon annan.

Om du, eller någon i din närhet, blivit utsatt för bedrägeri – kontakta då polisen direkt. Det är av yttersta vikt för att vi ska kunna förebygga brott, samt lagföra de gärningspersoner som sysslar med den här typen av brott.

RELATERADE ARTIKLAR

Polismyndigheten har beslutat om kamerabevakning med drönare i samband med hockeymatchen mellan LHC och...
SMHI har under den senaste tiden utfärdat flera gula och orangea vädervarningar i länet...
Saab har idag tecknat ett kontrakt med Försvarets materielverk (FMV) och tagit emot en...

FÖLJ LKPG.NEWS

3,582FöljareGilla
81FöljareFölj
16FöljareFölj

VÄDRET I LINKÖPING

Linköping
klar himmel
3.2 ° C
3.7 °
-0.3 °
88 %
3.6kmh
0 %
lör
3 °
sön
6 °
mån
5 °
tis
6 °
ons
6 °